Zestaw
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zestaw
[/b]Witam wszystkich posiadam golfa 4 i mam mały problem z kablami wczesniejszy własciciel włożyl wzmacniacz i pozostały tylko kable i 2 dziury z tyłu Podłaczałem radioodtwarzacz i radio działa ale dzwieku nie ma w zadnym podłaczonym glosniku Prawdopodobnie koles miał wszystkie podłączone pod wzmacniacz I teraz pytanie do was Jaki dobrac wzmacniacz aby podłaczyc wszystkie głosniki i jak bedzie lepiej
1 WARIANT
2 w rogach z przodu+ 4 w dzwiach + 2 na tył
2 WARIANT
2 w rogach z przodu+ 2 w dzrzwiach z przodu i 2 na tył
a moze jest lepszy wybór
Doradzcie jak bedzie dobrze jak bedzie dobrze jakie głosniki kupic o jakiej mocy i jaki wzmacniacz CZekam na wasze Propozycje
1 WARIANT
2 WARIANT
a moze jest lepszy wybór
Doradzcie jak bedzie dobrze jak bedzie dobrze jakie głosniki kupic o jakiej mocy i jaki wzmacniacz CZekam na wasze Propozycje
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
2 głupie pomysły...Kuki1011 pisze:1 WARIANT
2 WARIANT
Wszystko zależy od tego ile zamierzasz na audio przeznaczyć bibuły...
Minimum które Ci polecam:
Wzmacniacz 2 kanałowy mający co najmniej 50 W RMS na kanał
Nowe klasa superbudżetowa : helix, carpower...
Używane : alpine, sony xm, audison (jak masz trochę więcej siana)
Głośniki: zestaw odseparowany
polecam MB Quart fsa 216 albo dolna półka DLS jeśli ma być tanio to zestaw Helix albo same woofery proa ew. rainbow
Kable pewnie zostały więc będzie z górki...
Żeby grało trzeba wytłumić drzwi, głośniki zamontować w MDF
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 12:24 przez CrocodileReggae, łącznie zmieniany 1 raz.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
a co powiesz o starych alpinach które mają ok 17 wat na kanał? Grają oniebo lepiej niż te co mają 50w czy 70w. Więc uważał bym ten parametr za zbędny.CrocodileReggae pisze:Wzmacniacz 2 kanałowy mający co najmniej 50 W RMS na kanał
Trzeba mniej siana w niektórych przypadkach jak na carpowera czy helixaCrocodileReggae pisze:alpine, sony xm, audison (jak masz trochę więcej siana)
Sama moc to raczej parametr drugorzędny, ważne jest to czego oczekujesz od dźwięku i ile możesz wydać kasy na zakup. To że kupisz mega mocny sprzęt nie znaczy że zagra to tak jak byś Ty oczekiwał.Kuki1011 pisze:Doradzcie jak bedzie dobrze jak bedzie dobrze jakie głosniki kupic o jakiej mocy i jaki wzmacniacz
Zacznijmy od tego żebyś pierw napisał ile masz kasy na ten cel, bo będziemy się tutaj produkować nad jakąś konfiguracją a Ty napiszesz na końcu że z a drogie. Podstawa to $$ i czego oczekujesz od muzyki w samochodzie.Kuki1011 pisze:opisz dokłasdnie co i jak jesli mozesz:)jakie gdzie i ile by to kosztowało
zestaw
a wiec mam juz 2 głosniki po 220 Wat i zostaje mi dokupic reszte planuje radio PIONEER DEH-P4100SD chyba ze jest lepsze za 600 zł a naj reszte to tak ze 500 nie wiecej czyli wzmacniach i głosniki na tył tylko nie wiem czy na tył w dzrzwi założyc czy na półke z tyłu bo zostały mi 2 otwory
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 13:17 przez Kuki1011, łącznie zmieniany 1 raz.
Co to za głośniki? Chcesz zasilać to radiem? Odradzam...Kuki1011 pisze:2 głosniki po 220 Wat
Jest a raczej są, szukaj używek Alpiny seria CDAKuki1011 pisze:PIONEER DEH-P4100SD chyba ze jest lepsze za 600 zł
Kup nową półkę i nie montuj z tyły żadnych głośników, zajmij się przodem, zamontuj głośniki na dystansie i wygłusz drzwi.Kuki1011 pisze:głosniki na tył tylko nie wiem czy na tył w dzrzwi założyc czy na półke z tyłu bo zostały mi 2 otwory
zestaw
nie chce radiem napisałem na samym początku żę mam juz gotowe okablowanie po wczesniejszym włascicielu który miał tam wzmacniacz i nie chce od nowa puszczac kabli a wiec zrobic 4 głosniki w dzrzwi tak???
A głosniki to firmy Fusion
A głosniki to firmy Fusion
-
- Nowicjusz
jeśli ma to być w miarę jakościowo to po
1. zrezygnuj z tyłu (oczywiście jeśli chodzi o głośniki w drzwiach lub o zgrozo półce)
2. mając ok 1100 zł zainwestuj w przód- nowe głośniki(odseparowany zestaw na zwrotnicach)+ używane radio + używany wzmacniacz.
Przykładowa konfiguracja?
radio JVC KD-SH99R- ok 250zł
głośniki Focal 165A1- ok 450zł
wzmacniacz Sony xm4045- ok 250zł
za jakiś czas dołożysz do tego jakąś małą skrzynkę i masz sprzęt do SŁUCHANIA muzyki
1. zrezygnuj z tyłu (oczywiście jeśli chodzi o głośniki w drzwiach lub o zgrozo półce)
2. mając ok 1100 zł zainwestuj w przód- nowe głośniki(odseparowany zestaw na zwrotnicach)+ używane radio + używany wzmacniacz.
Przykładowa konfiguracja?
radio JVC KD-SH99R- ok 250zł
głośniki Focal 165A1- ok 450zł
wzmacniacz Sony xm4045- ok 250zł
za jakiś czas dołożysz do tego jakąś małą skrzynkę i masz sprzęt do SŁUCHANIA muzyki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3173800#3173800 -> moja czarnulka