Jakie głośniki i radio do vw golfa III?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie głośniki i radio do vw golfa III?
Witam pare dni temu kupiłem sobie pierwszy w życiu własny samochód VW Golf 1.8 kombi, niestety cała instalacja audio została wymatowana (brak radia oraz głośników) Samochód przystosowany jest na 6 głośników. Mam pytaniw jaki sprzęt audio montowany jest fabrycznie w tym typie auta? Proszę też o pomoc w doborze sprzętu w miare niedrogiego i w miare dobrego. Za pomoc dziękuje:)
-
- Trance Lord
- Kontakt:
Znowu się temat powtarza... ale dobra... Radio to Alpine albo Pionka. Ja bym polecił Alpine CDE 9843, cena nie jest wygórowana (400-500zł) a i radio wypas. Z głośników to lepiej już brać INFINITY (ale cena dość wysoka) a jak coś ciut tańszego to któryś z modeli HERTZ'a (np Hertz 165). Jak chcesz głośnik który by siedział w skrzyni to zbieraj kase na EARTHQUAKE, KICKER albo ewentualnie JBL. Ceny są dość wysokie ale jak już kupisz i zamontujesz te głośniki to będziesz miał "rogala" na buzi
Owszem możesz pakować się w jakieś alphardy czy boshmanny ale na to szkoda wywalać kase... ja jestem zdania że lepiej uzbierać i kupić już coś z górnej półki...
PS. nie zapomnij o wzmacniaczu do tego wszystkiego
PS2. polecam poczytać dział FAQ
Pozdrawiam
Owszem możesz pakować się w jakieś alphardy czy boshmanny ale na to szkoda wywalać kase... ja jestem zdania że lepiej uzbierać i kupić już coś z górnej półki...
PS. nie zapomnij o wzmacniaczu do tego wszystkiego
PS2. polecam poczytać dział FAQ
Pozdrawiam
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Fabrycznie są montowane głośniki Nokia jak się nie mylę, ale warto zamienić je na co innego.baksio pisze:Mam pytaniw jaki sprzęt audio montowany jest fabrycznie w tym typie auta?
Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na audio, czego oczekujesz(jakiego dźwięku), czy masz zamiar kupić tylko zestaw na przód, czy jeszcze wzmak i sub do bagażnika?
Czytaj przyklejone tematy!
Jesli z gornej polki to na pewno nie najnizsza Alpine...Avenger pisze:. Ja bym polecił Alpine CDE 9843, cena nie jest wygórowana (400-500zł) a i radio wypas(...). Z głośników to lepiej już brać INFINITY (ale cena dość wysoka) (...) ja jestem zdania że lepiej uzbierać i kupić już coś z górnej półki...
Poza tym szkoda b.dobrych glosnikow do zasilania ich wzmakiem z radia o "znikomej" mocy Chyba, ze planuje sie rozbudowe.
Wracajac do pytania - za 200zl niestety nie kupisz 4glosnikow (oczywiscie dobrej marki). Kup sobie na przod odseparowany systemik (woofer+tweeter+zwrotnica) np. firmy Phonocar lub PowerBass - niestety to bedzie troche wykraczac poza 200zl. Do tego wygluszenie drzwi i mozna sie cieszyc dosc dobrym brzmieniem przedniego zestawu
[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Oryginalnie WV Alpha lub Betabaksio pisze:I jakie radio montowane jest orginalnie w vw mk3?
Niepotrzebne są Ci 4 głośniki, bo to popsuje tylko dźwięk. Tak naprawdę 2 głośniki w przedniech drzwiach zagrają lepiej.baksio pisze:Planuje przeznaczyć na 4 głośniki ok 200 pln.
Pewnie zaraz zapytasz dlaczego fabrycznie założyli 6 a nie 2 głośniki?! A no dlatego, że w fabryce nie zależy im wcale na dźwięku, tylko marketing się liczy, a musisz przyznać, że dla przeciętnego nabywcy nie znającego się na Car Audio 6 głośników fabrycznych brzmi o wiele lepiej niż 2. <b>Nic bardziej mylnego!</b> Głośniki w samochodzie nie powinny być umieszczane w tylnych drzwiach, lub na półce bagażnika. Takie umiejscowienie głośników tylko psuje scenę dźwiękową i wprowadza niepotrzebny bałagan. Więc potrzebne są Ci głośniki w drzwi i tweetery w słupki. <b> przeczytaj FaQ Car Audio</b>
1. Witam kolegę ze Śląska ...
2. Fajnie, że tu wpadłeś przed zakupami ...
3. Głośniki - zestaw odseparowany (tweeter’y oraz midbasy w wytłumionych drzwiach & wzmacniacz i skrzynia do bagażnika to zastaw modelowy i w pełni zadowalający przeciętego aczkolwiek nie lubiącego wyrzucać pieniędzy w błoto użytkownika . Z uwagi na ograniczenia budżetowe, zacznij od przodu. Hertz(który osobiście polecam ) czy równie ciekawy Sinuslive chwalony przez tutejszych użytkowników powinien Cię zadowolić .
4. Radyjko - polecany przez Avenger'a Alpine to fajny model... Weź też pod uwagę CLARION'a DB358RMP czy PIONEER DEH 4700 MP. Poczytaj archiwalne posty, zobaczysz, że to polecane marki. Nie wpadnij czasem na pomysł zakupy sprzętu marki SONY .
6. 6 głośników lub montowanie ich w półkę/tył - dlaczego to padaka - czytaj tu a przede wszystkim tu .
7. Nie bez znaczenia są też stosowane kable. No i jeszcze raz głuszenie drzwi - na pewno sam sobie poradzisz, wszytko ładnie w FAQ kierownik TUTENHAMON opisał.. A jak to ktoś powiedział - montaż to więcej niż połowa sukcesu i końcowego efektu nie zapewni Ci bajerancki zestaw lipnie zamontowany ...
8. Serdecznie polecam Ci przeczytanie paru poprzednich stron postów - kopalnia wiedzy i informacji o które nie musisz kolejny raz pytać , irytując przy tym mniej cierpliwych forumowiczów ...
9. Powodzenia !
Pozdr .
2. Fajnie, że tu wpadłeś przed zakupami ...
3. Głośniki - zestaw odseparowany (tweeter’y oraz midbasy w wytłumionych drzwiach & wzmacniacz i skrzynia do bagażnika to zastaw modelowy i w pełni zadowalający przeciętego aczkolwiek nie lubiącego wyrzucać pieniędzy w błoto użytkownika . Z uwagi na ograniczenia budżetowe, zacznij od przodu. Hertz(który osobiście polecam ) czy równie ciekawy Sinuslive chwalony przez tutejszych użytkowników powinien Cię zadowolić .
4. Radyjko - polecany przez Avenger'a Alpine to fajny model... Weź też pod uwagę CLARION'a DB358RMP czy PIONEER DEH 4700 MP. Poczytaj archiwalne posty, zobaczysz, że to polecane marki. Nie wpadnij czasem na pomysł zakupy sprzętu marki SONY .
6. 6 głośników lub montowanie ich w półkę/tył - dlaczego to padaka - czytaj tu a przede wszystkim tu .
7. Nie bez znaczenia są też stosowane kable. No i jeszcze raz głuszenie drzwi - na pewno sam sobie poradzisz, wszytko ładnie w FAQ kierownik TUTENHAMON opisał.. A jak to ktoś powiedział - montaż to więcej niż połowa sukcesu i końcowego efektu nie zapewni Ci bajerancki zestaw lipnie zamontowany ...
8. Serdecznie polecam Ci przeczytanie paru poprzednich stron postów - kopalnia wiedzy i informacji o które nie musisz kolejny raz pytać , irytując przy tym mniej cierpliwych forumowiczów ...
9. Powodzenia !
Pozdr .
:bylo: :bajer:
-
- Nowicjusz