alpine i magnat classic 216
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
alpine i magnat classic 216
Kupilem dzis zestawik- radio Alpine cde-9843r i zestaw głośników magnat classic 216 czy ten zestaw bedzie dobry do nagłośnienia samochodu? Czy głośniki bedą pasować do przednich drzwi ??
mietek
Odświerzam topic obecnie od dwoch lat jestem szczesliwym posiadaczem JBL GTO 6506 CE . Zestawik gra super lecz przy glosniejszym sluchaniu to chyba radio nie wydala - generalnie jestem laikiem jesli chodzi o sprzet audio.
Parametry tego zestawu to :
Moc szczytowa 210W
Moc ciągła 70W
Impedencja 4 Ohm
Skuteczność 90dB
Pasmo przenoszenia 55Hz - 21kHz
Natomiast radio ma 4x40 Watt .
Po dwóch latach w końcu udalo mi sie uprosić moja żonę na rozbudowę zestawu
Pytanie moje brzmi :
Skompletowanie wzmacniacza oraz skrzynki.
Myslałem o głosniku z hertza ok 300 watt w skrzynce no i wzmacniacz który uciągnie calosć tj zestaw jbl oraz suba.
Koleś w sklepie proponowal mi wzmacniacz z carpowera 4 kanalowy o mocy niby
700 w za ok 500 zł do tego glosnik z hertza.
Sledząc wiele tematów wyczytalem że carpower lubi sie grzać przy hertzu.
Generalnie chcialbym zakupic sprzęt który będzie dobrze współgrał z zestawem jbl.
Pytanie nr 2 - montaż głosnikow z zestawu - obecnie są przykręcone do tapicerki - nie muszę pisać jaki to przynosi efekt lecz slyszałem już wiele opini że dyatanse z mdf często puchną pod wpływem wilgoci - czy jest alternatywa ??
Gdzie na slasku można dobrze wygluszyć drzwi oraz zrobic montaz sprzetu - w mare rozsądnych pieniązkach.
Czekam na wasze opinie.
Parametry tego zestawu to :
Moc szczytowa 210W
Moc ciągła 70W
Impedencja 4 Ohm
Skuteczność 90dB
Pasmo przenoszenia 55Hz - 21kHz
Natomiast radio ma 4x40 Watt .
Po dwóch latach w końcu udalo mi sie uprosić moja żonę na rozbudowę zestawu
Pytanie moje brzmi :
Skompletowanie wzmacniacza oraz skrzynki.
Myslałem o głosniku z hertza ok 300 watt w skrzynce no i wzmacniacz który uciągnie calosć tj zestaw jbl oraz suba.
Koleś w sklepie proponowal mi wzmacniacz z carpowera 4 kanalowy o mocy niby
700 w za ok 500 zł do tego glosnik z hertza.
Sledząc wiele tematów wyczytalem że carpower lubi sie grzać przy hertzu.
Generalnie chcialbym zakupic sprzęt który będzie dobrze współgrał z zestawem jbl.
Pytanie nr 2 - montaż głosnikow z zestawu - obecnie są przykręcone do tapicerki - nie muszę pisać jaki to przynosi efekt lecz slyszałem już wiele opini że dyatanse z mdf często puchną pod wpływem wilgoci - czy jest alternatywa ??
Gdzie na slasku można dobrze wygluszyć drzwi oraz zrobic montaz sprzetu - w mare rozsądnych pieniązkach.
Czekam na wasze opinie.
mietek
Było > http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153649plur pisze:puchną pod wpływem wilgoci - czy jest alternatywa
Też jest > http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 > zrób samemu ,nic trudnego (są foty) ,a jaka satysfakcja z samodzielnie wykonanej roboty .plur pisze:Gdzie na slasku można dobrze wygluszyć drzwi oraz zrobic montaz sprzetu - w mare rozsądnych pieniązkach.
Jakiej muzy słuchasz? Czego oczekujesz od suba (SPLu ,czy "jakości" ) ?Ile kasy ?
PS: daruj sobie Monacora i Hertza ........no chyba ,że do HH ,to ES300 "robi robotę" ale wzmacniacz 4 kanałowy do jego napędu ,to tylko mi na szybko jeden przychodzi USamps1600.4(1200zł) ........do tego "grubaśne" kable i kondensator ........w 2kzł powinieneś się zmieścić
-
- Gadatliwa bestia
Podawaj konkretne modele , Carpowery to nie są dobre wzmaki (przeważnie) i ich cena/jakość pozostawia wieeele do życzenia. MDF się impregnuje lub można kupić impregnowany. Hertz-a 300W nie uciągnie budżetowa 4-kanałówka ! ... poszukaj Sub-a o mocy 150 Watt w BASS-reflex ,do tego wzmacniacz 4 kanałowy o mocy 4x60-70 Watt. Sprzęt chcesz kupić NOWY ? Ja polecam kupować używany wyższej klasy, oprócz głośników (za duże ryzyko). Z zestawem JBL GTO (słuchałem raz tego z JBL wzmakiem i była tragedia ,a z Carpowerem byłaby katastrofa) będzie dobrze współgrał ciepło grający wzmak
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 23:45 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
-
- Gadatliwa bestia
ok wzmak kupiony AUDISON SRX3 za 775 zł - używka
Ponoć przeplaciłem ale czytajac opinie nie jest to zly wzmacniacz.
Kolejne pytanie to jaki subek do tego zestawiku i jakie kable proponujecie ??? Pytam bo po prostu nie znam sie kompletnie co jest warte zakupu..............
widziałem jbl z seri gto - 250 w ale czy warto placic 500 zł??
Generalnie żona mi już glowe suszy o kase-przeciez można cos na pewno kupic tańszego tylko jak to byńdzie grac
Ponoć przeplaciłem ale czytajac opinie nie jest to zly wzmacniacz.
Kolejne pytanie to jaki subek do tego zestawiku i jakie kable proponujecie ??? Pytam bo po prostu nie znam sie kompletnie co jest warte zakupu..............
widziałem jbl z seri gto - 250 w ale czy warto placic 500 zł??
Generalnie żona mi już glowe suszy o kase-przeciez można cos na pewno kupic tańszego tylko jak to byńdzie grac
mietek
Polecam http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1473 za taką kasę nie ma nic lepszego ,a buda pod niego to 15L netto Closed .
PS: kupuj raz a dobrze
-
- Gadatliwa bestia
Myślisz że SRx 4-kan (niby 250W w mostku) tego potwora pociągnie ?powalla pisze:Polecam http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 0&pid=1473 za taką kasę nie ma nic lepszego ,a buda pod niego to 15L netto Closed .
Kłamca z dwumetrowymnosem !
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
SRX3 powinien dać sobie radę z tym głosnkiem w 2Ohm.
A sam głośnik to naprawdę kawał porządnie brzmiącego suba. Zarówno 10 jak i 12 cali zaskoczyło mnie swoją dynamiką i różnorodnością bassu.
Szczerze polecam. Włożyłem już kilku osobom te suby do aut i na mordzie każdego z nich pojawił się Rogal No moze oprócz jednego z nich, ale ten to wyjątkowy smutas i uśmiecha się średnio raz na rok hehehe.
plur zgłoś się do mnie na priv. Sprawa jest
A sam głośnik to naprawdę kawał porządnie brzmiącego suba. Zarówno 10 jak i 12 cali zaskoczyło mnie swoją dynamiką i różnorodnością bassu.
Szczerze polecam. Włożyłem już kilku osobom te suby do aut i na mordzie każdego z nich pojawił się Rogal No moze oprócz jednego z nich, ale ten to wyjątkowy smutas i uśmiecha się średnio raz na rok hehehe.
plur zgłoś się do mnie na priv. Sprawa jest
nie będzie mostka - wspaniale powinien sobie poradzićCookiemonster pisze:tego potwora pociągnie ?
idealny wybór mając tylko tyle kasy nie zastanawiałbym się 1 minpowalla pisze:Polecam http://www.essa.com.pl/of...id=230&pid=1473 za taką kasę nie ma nic lepszego
A tu coś o kasie Polecam napewno będzie zniżkaKubus20 pisze:Sprawa jest