Doraźcie które radyjko wybrać:
LG LAC-2900RN czy Pioneer DEH 1300MP?
Wiem że ekspertom może się wydać to pytanie co najmniej dziwne (bo wiadomo że polecą Pioneera) ale chodzi o to że ja nie chcę rozbudowywać systemu adio o sub i dodatkowe głośniki i druga sprawa to jest taka że podejrzewam (z dużym naciskiem na podejrzeam
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
) że te dwa radyjka zagrają bardzo podobnie na seryjnych głośnikach zamotowanych w przednich drzwiach. (Golf 4) Z drugiej strony będzie to zakup na bardzo długi czas (jeśli nie do końca okresu posiadania autka) i może jednak byłaby jakaś różnica w dzwięku więc może zainwestować w coś lepszego.
W związku z powyższym nie wiem czy jest sens wydawać te 50 zł więcej na Pioneera (bo taka mniej więcej będzie rożnica w cenie))
Doradźcie
Druga sprawa odnośnie podłączenia: Wyjąłem wczoraj swojego Soniaka i wiem już dokładnie jakie wtyki wychodzą ze środka deski rodzielczej: to są dwie szersze wtyczki (brązowa od głośników i czarna od zasilania chyba), jest oczywiście antena. Dodatkowo na radiu są jeszcze 4 wejścia cinch i jedno na minijack (chyba) ale te są nie podłączone. Czy kostka iso dołączona do radia załatwi sprawę czy trzeba będzie dokupić w sklepie car audio kostkę specjalnie do Golfa 4? Wiem że może i męczę ale lubie wiedzieć wszystko wcześniej niż w momencie kiedy będą chciał wetknąć wtyczki w nowe radio
Czytałem też mniej więcej coś takiego że w niektórych samochodach z instalacją multiplex lub can połączoną z fabrycznym radiem, przy próbie podłączenia lepszego radia ze złączem iso w obudowie radia(nie na kablu), może się zdarzyć błąd który unieruchomi samochód i kasowanie takiego błędu sporo kosztuje. Poprostu któryś ze styków nie objętych standardem (szczególnie iso A2 lub A3) może spowodować błąd. Wiecie coś w tym temacie?
A może najzwyczajniej robie z igły widły?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)