Mam pytanie jak podłaczyć żeby radio grało nawet jak wyjme kluczyk ze stacyjki i który kabel do anteny elektrycznej
1. Kabel system remote control (niebiesko - biały) rozłączone
2.Kabel battery + (żółty) złączony
3.ACC (czerwony) złączony
Podłączanie radia pionier 5800
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- marekos
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja mam pioneera 4800 i podłączyłem to tak żółty i czerwony z kostki od radia do czerwonego z kostki ISO, tam na kablach są złączki takie i nimi można to tak połaczyć bez ciecia. Chyba producent pomyślał i tak zrobił aby można było mieć wybór czy radio działa z kluczyka czy bez, bez ingerencji w instalacje samochodu. Jak tak podepniesz do będzie działać bez kluczyka. A kabel od anteny elektryczenj do niebieskiego.
[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]
- tomekku
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sorka, że odkopuję ale nie ma sensu robić nowego tematu.
Też mam radyjko pioneera. Aktualnie mam ustawione, że radio jest non stop on. Chcę ustawić, żeby wyłączało się jak wyciągnę kluczyk. Co z czym przełączyć w kostce pioneera ? Aktualnie mam żółty i czerwony z kostki spięte razem i podpięte pod czerwony z instalacji auta. Próbowałem zółty do zółtego z auta i czerwony do czerwonego, ale też lipa, tzn. nie ma pamięci.
Też mam radyjko pioneera. Aktualnie mam ustawione, że radio jest non stop on. Chcę ustawić, żeby wyłączało się jak wyciągnę kluczyk. Co z czym przełączyć w kostce pioneera ? Aktualnie mam żółty i czerwony z kostki spięte razem i podpięte pod czerwony z instalacji auta. Próbowałem zółty do zółtego z auta i czerwony do czerwonego, ale też lipa, tzn. nie ma pamięci.
-
- Mały gagatek
Jak ma sie wyłączać z kluczyka to napewno nie mogą być razemtomekku pisze:Aktualnie mam żółty i czerwony z kostki spięte razem i podpięte pod czerwony z instalacji auta
Sprubuj odwrotnie tzn żółty z czerwonym i czerwony z żółtym. U mnie w Alpine to zadziełałotomekku pisze:Próbowałem zółty do zółtego z auta i czerwony do czerwonego, ale też lipa, tzn. nie ma pamięci.
[b]1000000[/b] postów za mami :D
I ciągle mało ;)
I ciągle mało ;)