Witam. Zakupiłem w/w radyjko całkiem okazyjnie, sprzedawca myślał, że radio jest uszkodzone, ponieważ wyskakuje mu dziwny komunikat. Tak komunikat wyskakuje, lecz dotyczy on blokady oglądania filmów podczas jazdy. Myślałem, że będzie to bułka z masłem, ale nie mam pojęcia jak ją wyłączyć. z kostki zasilającej wychodza tylko 3 kable . dla ułatwienia wrzucam fotki. aa i jeszcze czy ktoś wie, który kabel bedzie odpowiadał za remote, ponieważ mam zamiar podłączyć wzmacniacz. Pozdrawiam i czekam na pomoc w zdjęciu blokady i odnalezieniu remote
I komunikat :
Masz opis :A5 sterowanie wzmacniaczem anteny lub dodatkowym wzmacniaczem.Ten czarny kabel to ma tak zdarta izolacje w jednym miejscu czy cos na fotce tak widac?zaizoluj mimo iz to masa.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Na radiu masz przecież narysowaną wajchę od ręcznego hamulca i opis co tam należy zrobić aby napis zniknął Remote przecież w 1 min można znaleźć przy użyciu miernika ...więc do dzieła!
BROWN > do masy ... wiesz może zleć to komuś, bo wszystko masz jak na tacy opisane (rozrysowane nawet!) , a jak coś pokręcisz to następnym postem będzie "radio się nie włącza" .
Dobra, dobra brown, brownem, ale ja żadnego brązowego kabla w kostce nie mam .. co więcej nawet w opisie nie występuje żaden brązowe po za wyjsciem aux na kamere, ktore nie jest wgl w kostce
Czy Ty widzisz gdzieś na rysunku że ten BROWN wystaje z kostki iso? Szukaj do w kostce co z radia wychodzi . Jeśli nie ma , to zobacz czy jest zielony , bo przeważnie taki kolor mają te kabelki idące do "ręcznego" , no a jeśli takich nie ma to musisz spytać poprzedniego właściciela dlaczego tak spaprał tę kostkę.
Nie ma takich kabelków. Ani zielonych ani brązowych. Może to powinno być podłączone do pinu np. A1 lub A3 albo A6 , ale one nie są wgl. opisane w tym schemacie na radiu, więc pojęcia nie mam jak to zrobić. Poprzedni właściciel też go pewnie nie ma bo on polecił mi zlutowanie czerwonego kabelka z żółtym i to nic nie dało.
Mogłeś je bardziej ścisnąć jeszcze ...nie możesz rozłożyć tych kabli i pstryknąc fotę tak żeby było widać miejsce w kostce z którego wychodzą ? Napisz też opisy na kablach , bo jak byk na czarnym widać GROUND , a na reszcie?
Czyli pozostaje rozebrać radio i po pinach na płycie głównej dojść gdzie podpiąć remote i ten kabelek do hamulca ręcznego ... ktoś dobrał chyba tę kostkę "na sztukę" żeby tylko była .