Kabel remote w radiu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Kabel remote w radiu
Witam. Mam problem z radiem. Jest to radio kenwood KDC 317 ur. Na kabelku remote nie ma napięcia i nie działa mi wzmacniacz. Wie ktoś może czy trzeba jakoś włączyć w radiu żeby pojawiło się napięcie na tym kablu ?? Radio raczej nie może być zepsute bo niema nawet roku. Jest jeszcze na gwarancji ..
-
- Forum Master
- Kontakt:
Kabel remote w radiu
Włacz AF i TA w radiu, sprawdź czy pojawiło się napięcie (chociaż tylko w Sony to występowało)
-
- Nowicjusz
Kabel remote w radiu
Dobra panowie problem rozwiany. Sprawdzałem napięcie tego kabla i wyniosło 1V więc coś jest *#cenzura#* bo jest za małe napięcie. Podłączyłem pod kabel od anteny i wszystko ładnie śmiga. Pozdrawiam
Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to ustawić ?? Jestem w tym zielony. Dodam że pod 1 i 2 kanał są podpięte głośniki helix 150W a pod 3 i 4 kanał będzie podpięta tuba. Pomoże mi ktoś w ustawieniu. Powie od czego są poszczególne pokrętła ??
Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to ustawić ?? Jestem w tym zielony. Dodam że pod 1 i 2 kanał są podpięte głośniki helix 150W a pod 3 i 4 kanał będzie podpięta tuba. Pomoże mi ktoś w ustawieniu. Powie od czego są poszczególne pokrętła ??