witam
Od kupna auta mam problem z radiem. Mianowicie- gubi mi zasieg po wyjechaniu z miasta. Myslalem ze antena- wiec wymienilem antene i bat. Pozniej ze radio, bylo pioneer deh- teraz siedzi MFD i dalej to samo. Podjechalem do mechanika- podlaczyl mi inny kabel od radia do anteny i niestety problem sie powtarza. Prosze o pomoc juz nie wiem co robic :/
[mk4] radio gubi zasieg
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk4] radio gubi zasieg
To zostaje kwestia co to za antena, i czy posiada wbudowany wzmacniacz. Jeśli nie posiada to MFD może mieć słabszy sygnał, choć to nie reguła bo ja mam obecnie MFD podłączone do anteny Sirio triflex i daje radę, wiadomo że jak wjedzie się na jakieś pustkowie między góry to radio zdechnie, ale u mnie w Beskidach tragedii nie ma.
Jak masz antenę bez wzmacniacza to możesz dołożyć wzmacniacz (nie separator bo to co innego) sygnał będzie mocniejszy ale będzie też bardziej zbierać zakłócenia.
Jak masz antenę bez wzmacniacza to możesz dołożyć wzmacniacz (nie separator bo to co innego) sygnał będzie mocniejszy ale będzie też bardziej zbierać zakłócenia.
- kammlodymk2
- Nowicjusz
[mk4] radio gubi zasieg
u mnie w mk4 był ten sam problem, jak gdyby nie było wgl końcówki anteny, też nic nie pomogło zmienianie kabli, batów, w końcu zostało wymienione gniazdo antenowe te, które jest pod podsufitką, (ponoć ma też swój bezpiecznik) u mnie wymiana tego pomogła i radio odbiera teraz czysto, można spróbować powinno pomóc
Re: [mk4] radio gubi zasieg
kammlodymk2 pisze:uzostało wymienione gniazdo antenowe te, które jest pod podsufitką, (ponoć ma też swój bezpiecznik) u mnie wymiana tego pomogła i radio odbiera teraz czysto, można spróbować powinno pomóc
Jakie gniazdo ????
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv