Mój budżet to około 200 zł. Obecnie mam betę IV, tylko zależy mi na zamontowaniu zmieniarki. Więc będę musiał zakupić Gammę IV, którą niełatwo dostać. A za radyjko pewnie ze 100 będę musiał wydać. + zmieniarka ze 150 jak nie lepiej.
W tej cenie do 200zł, pewnie dostałbym jakiegoś pionera z wsparciem dla Ipoda, i odsłuchiwałbym z Ipoda.
Jak myślicie co lepiej będzie grało? Czy w tej cenie dostanę takie radio jak Gamma IV, które będzie nadawało się do pakietu Nokia DSP? Chociaż ten cały zestaw kosztuje 500zł na olx. Miał ktoś z nim styczność i wiecie jak gra?
Ogólnie wypowiedzcie się na początek na temat radia, zaś dopiero napiszcie o tym Nokia DSP.
Fabryczne radio czy jakieś markowe?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Szkoda się bawić Nokia DSP.
Co do radia to zamiennik będzie lepiej grał tylko nie zawsze pasuje ładnie do deski. Pod Golfa MKIII szukałbym radia ze skody, pasuje podświetlenie i ma sterowanie zmieniarką.
Cały zestaw zmieniarka radio symphony i kabel zmieniarki wyjdzie 250-300. W tych pieniądzach można kupić już radio z USB czy jak pisałeś wsparciem ipoda. Jak ma to być baza do dalszej rozbudowy to skupił bym się na jakimś używanym radiu z wyższej serii np. cda alpine.
Co do radia to zamiennik będzie lepiej grał tylko nie zawsze pasuje ładnie do deski. Pod Golfa MKIII szukałbym radia ze skody, pasuje podświetlenie i ma sterowanie zmieniarką.
Cały zestaw zmieniarka radio symphony i kabel zmieniarki wyjdzie 250-300. W tych pieniądzach można kupić już radio z USB czy jak pisałeś wsparciem ipoda. Jak ma to być baza do dalszej rozbudowy to skupił bym się na jakimś używanym radiu z wyższej serii np. cda alpine.
-
- Nowicjusz
Re: Fabryczne radio czy jakieś markowe?
A chodzi Ci o jakiś konkretny model alpine czy nie? Bo ogólnie znalazłem na olx Gammę 5 z zmieniarką za 120 zł tylko nie wiem czy zmieniarka chodzi muszę się dopytać. Jakbyś mógł poleć jakieś markowe radio tak do 200zł (używane lub nie).Jarek_NS pisze:Szkoda się bawić Nokia DSP.
Za niewiele ponad 200pln masz nowe radio http://allegro.pl/pioneer-deh-1600ub-16 ... 90618.html i dwa lata spokoju.
-
- Nowicjusz
Re: Fabryczne radio czy jakieś markowe?
A nie będzie lepsze to co ci podałem na PW?Jarek_NS pisze:Za niewiele ponad 200pln masz nowe radio http://allegro.pl/pioneer-deh-1600ub-16 ... 90618.html i dwa lata spokoju.
Nie specjalnie, tamto nie ma USB a do obsługi ipoda potrzebuje dodatkowy kabel który pewnie będzie kosztował sporo.