witam kolegów,
muszę wymienić głośniki w moim golfie III w drzwiach.
w boczku bagażnika mam zabudowę z głośnikiem Vibe i wszystko podłączone pod wzmacniacz Pioneer gm-x 624.
jaki zestaw głośników polecacie (osobne głośniki w drzwi,twetery i zwrotnice) ???
takie zestawy wybrałem może polecicie które z tych zestawów są najlepsze a może jakieś inne,
kwotowo myślę że chyba 400-500 zł. coś wybiorę.
ma to grać czysto przy głośnej muzyce.
Vibe BlackAir 6
Rainbow DL-C6
dzięki za pomoc.
jakie polecacie głośniki do golfa III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Ma gadane
Witam Ciebie, polecam Powerbass S-6C grają naprawdę czysto i wysoki ton jest bardzo soczysty https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q= ... 6122181696
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: jakie polecacie głośniki do golfa III
Soczyste wysokie tony ? Ciekawe określenie... Co do tych typów, to Rainbow robi bdb zestawy, nawet niskie serie grają dobrze. Vibe ma bdb woofer, tweeter nie istnieje w tym zestawie, jest beznadziejny, skwierczy, trzeszczy, a nie gra... Można dorzucić w tym budżecie zapomniane Hertz ESK np. Moim zdaniem do słuchania głośno sprawdzają się bdb, mają potencjał w takiej roli.
-
- Forum Master
Hertz ESK jak najbardziej Wszystkie Hertze mają bardzo wyraziste wysokie tony, tweetery w zestawach odseparowanych naprawde robią robotę. I cenowo nie ma tragedii przy Hertzach.
Jeśli dopuszczasz możliwość kupna z drugiej ręki to za około 400-500PLN wyrwiesz odseparowany zestaw Morel Tempo 6, który jest również rewelacyjny.
Przy używkach pytaj o jakąś gwarancję rozruchową bo wiadomo jak to jest....
Jeśli dopuszczasz możliwość kupna z drugiej ręki to za około 400-500PLN wyrwiesz odseparowany zestaw Morel Tempo 6, który jest również rewelacyjny.
Przy używkach pytaj o jakąś gwarancję rozruchową bo wiadomo jak to jest....
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm