Brak sracji radiowych mk4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Brak sracji radiowych mk4
Witam, od pewnego czasu radio nieodbiera stacji radiowych, nieraz zdarzy sie ze z rana przez kilka minut odbiera ale tylko dwie popularne stacje radiowe, wymienilem antene, nic to niedalo,zalozylem separator, myslalem ze wina lezy po stronie radia, zalozylem radio z ojca samochodu, odbiera tylko rmf fm, innych stacji niewyszukuje, gdzie moze byc przyczyna ?
Re: Brak sracji radiowych mk4
Antena w szybie gubi zasięg
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
W jakiej szybie?
Oryginalna antena miala dwa kable, czarny i popielaty, od czego jest ten drugi kabel?
Oryginalna antena miala dwa kable, czarny i popielaty, od czego jest ten drugi kabel?
Sprawdź na krótko . Bezpośrednio podłącz jakąś antenę pod.radio. jak będzie zasięg to gdzieś przetarł się kabel .
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Podepnę się ze swoim problemem pod temat najwyżej proszę o wydzielenie.
W dachu mk3 miałem antene która miała zerwany gwint i ciągle się luzowała ale odbierała doskonale.
Znalazłem od mk4 porównałem na oko identyczne tylko inne wtyczki kabla antenowego - kupiłem razem z kawałkiem kabla za wtyczką, obciąłem swoją, zlutowałem, zwarcia nie ma, a antena nie znajduje żadnej stacji. Po odpięciu wtyczki na samym kablu pojawiają się dwie lub trzy popularne stacje. Radio jakieś tam jvc, żadnych dodatkowych separatorów. Wcześniej było nic dodać nic ująć. Proszę o radę co zrobiłem źle i jak to naprawić.
W dachu mk3 miałem antene która miała zerwany gwint i ciągle się luzowała ale odbierała doskonale.
Znalazłem od mk4 porównałem na oko identyczne tylko inne wtyczki kabla antenowego - kupiłem razem z kawałkiem kabla za wtyczką, obciąłem swoją, zlutowałem, zwarcia nie ma, a antena nie znajduje żadnej stacji. Po odpięciu wtyczki na samym kablu pojawiają się dwie lub trzy popularne stacje. Radio jakieś tam jvc, żadnych dodatkowych separatorów. Wcześniej było nic dodać nic ująć. Proszę o radę co zrobiłem źle i jak to naprawić.
VW Golf MK3 Variant 1.8 GL 1993r. Sprzedany.
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V