Przeciaganie kabli głośnikowych
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Przeciaganie kabli głośnikowych
W weekend jak bedzie pogoda zabiore sie za montaz nowych glosnikow i w zwiazku z tym mam pytanie dotyczace przeciagania nowych kabli. Czy stare kable wyjac z kostki ISO i w odpowiednie gniazda wlozyc nowe kable czy moze uciac przy kostce stare kable i doczepic do nich nowe? Jesli lepiej jest wyjac te stare kable to w jaki sposob to zrobic bo z tego co wiem to strasznie trudno wyciaga sie kable z takich gniazdek. Prosilbym tez o jakies pomocne rady przy przeciaganiu kabli tak zebym wszystko zrobil dobrze. Jezeli moje pytanie wydaje sie glupie to przepraszam nie znam sie na takich sprawach
pozdrawiam
halik
pozdrawiam
halik
wlasnie, czas to podstawa... a za duzo go ostatnio nie mam. Zeby chociaz cieplo bylo. A jesli chodzi o wygrzewanie glosnikow. Czy mozna podlaczyc Powerbassy s6c pod wierze w domu (60RMS) i na malej glosnosci je wygrzewac przez 20 godzinek? Czy przylaczenie ich do wierzy niczego nie uszkodzi? W autku nie chce za bardzo ich wygrzewac bo jak maja chodzic 20 godzin to akumulator mi padnie a na raty wygrzewac to tez bez sensu
Halik82, jak ci wierza moze grac pod 4 ohmami.czytalem robia tak ale lepiej zamontuj w aucie pusc muzyke idz do domu a niech sobie gra,lub chyba przebolejesz jak przez 3 dni bedzie troszke plytszy bas,bo ja taka roznice zauwarzylem przed "wygrzaniem"
moznaJingis pisze:A nie można tego robić na raty?
Chyba zrobie tak ze przez weekend troche pograja, a pozniej w drodze do pracy i spowrotem bede je dogrzewal jeszcze oczywiscie na niskim poziomie glosnosci. A wlasnie, jaki poziom glosnosci ustawic? Czy ma byc muzyka lekko slyszalna? Moze ktos grzal na pionierku i wie na jaki stopien ustawic glosnosc?
pozdrawiam
pozdrawiam