w MK4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Użytkownik
w MK4
Witam, mam zamiar rozbudowac moj sprzet audio w moim MK4.
Zaczalem od radyjka, posiadam Alpine 9855R.Teraz kolej na glosniczki w drzwiach.Z przodu posiadam fabryczne, ale chce kupic jakies lepsze a te stare wyrzucic do tylnych drzwi.Drzwi nie mam wygluszonych, ale to niedlugo zrobie. A pozniej dokupie sobie wzmacniacz i subwoofer. No ale zatrzymajmy sie narazie na glosniczkach 2-way.
Mam do wyboru:
--------Alpine 17CS (jak do tej pory nie slyszalem nic na temat tych glosnikow, wiem tylko ze maja dosc mala moc, jakies 35 W w RMS).
--------Pioneer TS-A 172C
--------Helix Blue 62 MK II
Jak narazie jestem ukierunkowany na w/w pioneery. Co radzicie??
Jesli bede sobie dokupywal systematycznie sprzecik to moze on byc innego producenta?
np. radio alpine, glosniki 2-way pioneera, sub sony a wzmak magnata?
Zaczalem od radyjka, posiadam Alpine 9855R.Teraz kolej na glosniczki w drzwiach.Z przodu posiadam fabryczne, ale chce kupic jakies lepsze a te stare wyrzucic do tylnych drzwi.Drzwi nie mam wygluszonych, ale to niedlugo zrobie. A pozniej dokupie sobie wzmacniacz i subwoofer. No ale zatrzymajmy sie narazie na glosniczkach 2-way.
Mam do wyboru:
--------Alpine 17CS (jak do tej pory nie slyszalem nic na temat tych glosnikow, wiem tylko ze maja dosc mala moc, jakies 35 W w RMS).
--------Pioneer TS-A 172C
--------Helix Blue 62 MK II
Jak narazie jestem ukierunkowany na w/w pioneery. Co radzicie??
Jesli bede sobie dokupywal systematycznie sprzecik to moze on byc innego producenta?
np. radio alpine, glosniki 2-way pioneera, sub sony a wzmak magnata?
Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2007 22:14 przez manieczek111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Użytkownik
no to kupie sobie helixy,bialko1991 pisze:manieczek111, to pseudo audiofil widocznie on tez ci mówił o wzmaku blau i subie soniaka? to nie są trafione wybory z tych trzech to bierz helixy
juz tak nie nabijajcie sie z mojego znajomego, chlopak nigdy nie slyszal jak graja helixy ani alpine wiec sie nie mogl na ten temat wypowiedziec,a poza tym ma leb na karku:]
co do tego wzm i sub nie doradzal mi tak, napisalem tak bo niektore artykuly znojomy jak dla mnie moze i o wiele taniej zalatwic, wiec mam ograniczony wybor(jak chce malo kasy na to wydac).
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
manieczek111 pisze:no to kupie sobie helixy,bialko1991 pisze:manieczek111, to pseudo audiofil widocznie on tez ci mówił o wzmaku blau i subie soniaka? to nie są trafione wybory z tych trzech to bierz helixy
juz tak nie nabijajcie sie z mojego znajomego, chlopak nigdy nie slyszal jak graja helixy ani alpine wiec sie nie mogl na ten temat wypowiedziec,a poza tym ma leb na karku:]
co do tego wzm i sub nie doradzal mi tak, napisalem tak bo niektore artykuly znojomy jak dla mnie moze i o wiele taniej zalatwic, wiec mam ograniczony wybor(jak chce malo kasy na to wydac).
spoko wodzu
-
- Użytkownik
65 mm na pewno nie wiem jak wyżej ponieważ i tak musisz zastosować odpowiedni dystans. coś takiego: http://www.allegro.pl/item175208664_dys ... skoda.html
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Nigdy więcej nie polecaj dystansów z plastiku nikomu. Na takim dystansie wszystko będzie trzeszczeć i skrzypieć. Tylko pierścień z MDF lub droższe rozwiązanie dystans wytoczony np. z aluminium.kiss pisze:65 mm na pewno nie wiem jak wyżej ponieważ i tak musisz zastosować odpowiedni dystans. coś takiego: http://www.allegro.pl/ite...seat_skoda.html