Jakie proponyjecie gwizdki / głośniki wysokotonowe??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie proponyjecie gwizdki / głośniki wysokotonowe??
Mam pytanie, jakie proponujecie głośniki wysokotonowe i ile one mogą kosztować? Interesuje mnie raczej jakaś tańsza opcja.
Czy warto kupić zwykłe gwizdki?
A może głośniki np. 2-drożne. Jeśli miałby by być to 2-drożne to planuję je włożyć w oryginalne miejsca na desce rozdzielczej zamiast wysłużonych oryginalnych "kartoniaków"
Ile kosztują tańsze ale porządne głośniki 2-drożne a ile gwizdki?
Będę wdzięczny za opinie i podpowiedź.
Czy warto kupić zwykłe gwizdki?
A może głośniki np. 2-drożne. Jeśli miałby by być to 2-drożne to planuję je włożyć w oryginalne miejsca na desce rozdzielczej zamiast wysłużonych oryginalnych "kartoniaków"
Ile kosztują tańsze ale porządne głośniki 2-drożne a ile gwizdki?
Będę wdzięczny za opinie i podpowiedź.
Dokładnie tak jak pisze scuzzy co masz w drzwiach?Zamiast dawac jakieś wynalazki na podszybie to lepiej będzie dopłacic troszkę i kupić system odseparowny 16,5cm(powinien bez mydła pasowac do MK3) + do tego wysokotonowy głosnik i przy odpowiedniej aplikacji zagra to naprawde fajnie i cenowo opłaca sie kupić system w porównaniu do samych wysokotonowych, albo jakis 10cm 2 drożnych na podszybie, a jeśłi chodzi o polecenie samych wysokotonowych to jest to cieżki temat to juz zalezy od indywidualnych upoidobań, ale moge napisac że juz normalne twettery mozna kupic w cenei 100zł nawet jaieś magnaty(oczywiscie zalezy jakie kto ma wymagania i potrzeby) ale z doswiadczenia wiem ze jakies alpchardy i im podobne w cenach 20-60zł to jest naprawde nic nie warta kaszana a dopiero mniej wiecej od cen zędu 100zł zaczynaja sie w miarę normalne głośniki i potem nie ma diametralnych różnic aż już do cen kilkuset zł oczywiscie ktoś moze sie z tym nie zgodzić to jest moje zdanie bo nie chce ci proponowac konkretnego modelu, ja osobiście w tym momencie mam naprawde sredniej klasy system mac audio i jeśli chodzi o brzemiemnie wysokich tonów to jest naprawde przyzwoicie w porównaniu do drogich zestawów typu JBL alpine, ale juz w porównaniu z wysoką pułką np.Ground Zero to zaczynaj być wyraźne różnice.
nie ma co wstawiac samych gwizkow, chyba ze masz juz midbasy w drzwiach i zwrotnice, ja sie keidys dawno temu bawilem w kupowanie samych gwizdkow i co? regularnie co jakis czas sie spalaly, bo nie bylo zwrotnicy ktora rozdzielala by bas od wysokich tonow, zdecydownaie doloz troche grosza i kup se odseparowany zestaw (standardy zawsze mozesz sprzedac)
Chciałem się narazie zapoznać z cenami ile takie głośniki sensowne mogą kosztować. Ale teraz już wiem, że od 100zł zaczynają się takie przyjazne dla ucha sprzęty.
W desce na samej górze mam zamontowane 2 oryginalne jeszcze głośniki VW. W drzwiach grają u mnie 2 głośniki Pioneera, niestety nie wiem dokładnie jakie ale patrząc na ich wygląd są to jakieś średniotonowe.
Wysokotonowy głośnik też już mam więc tylko sopraniku mi brakuje to pełni szczęścia
W desce na samej górze mam zamontowane 2 oryginalne jeszcze głośniki VW. W drzwiach grają u mnie 2 głośniki Pioneera, niestety nie wiem dokładnie jakie ale patrząc na ich wygląd są to jakieś średniotonowe.
Wysokotonowy głośnik też już mam więc tylko sopraniku mi brakuje to pełni szczęścia
jeśli masz komu to sprzedaj ten sprzęt który masz, kup porządniejszy zestaw odseparowany tweeter i midbass, wygłusz drzwi i wtedy napewno bedziesz zadowolony z czasem mozesz kupic wzmacniacz do napędzania przedniego systemu i jakiejś skrzyneczki w bagażniku
[ Dodano: Pon Kwi 02, 2007 01:42 ]
[ Dodano: Pon Kwi 02, 2007 01:42 ]
Według mnie, jeśli podłączyłbys te gwizdki przez odpowieni kondensator który będzie filtrował sygnał i puszczał tylko wysokie pasmo to byś nic nie spaliłzlowik pisze: ja sie keidys dawno temu bawilem w kupowanie samych gwizdkow i co? regularnie co jakis czas sie spalaly, bo nie bylo zwrotnicy ktora rozdzielala by bas od wysokich tonow,