Tylny dyfer Golf Country
Tylny dyfer Golf Country
Witam. Jako, że tylny dyferencjał zaczął stukać, postanowiłem kupić kolejny, a ten naprawić w przyszłości. Tylko, że ten kupiony trochę różni się wyglądem. Zamontowany w aucie ma numer: 009 525 053, a ten kupiony 02D 525 053. Sprzedawca zapewniał, że dyfer jeździł w country (miał mocowania rurowe - poucinane). W internecie znalazłem, że kupiony dyfer pochodzi z Audi TT 1.8T, bądź T4 Syncro. Forumowicze pisali w tematach, że ważne żeby nie był z VR6. Co o tym sądzicie? Jechać mu go odwieźć?
Golf Country 1.6 TD
Re: Tylny dyfer Golf Country
Ja wymieniałem na dyfer od Golfa III Syncro. Było w ogóle Audi Syncro? Chyba Quattro - może on nie jeździł w Country tylko w jakimś Golfie z modzonym Quattro/4Motion?k11h pisze:Witam. Jako, że tylny dyferencjał zaczął stukać, postanowiłem kupić kolejny, a ten naprawić w przyszłości. Tylko, że ten kupiony trochę różni się wyglądem. Zamontowany w aucie ma numer: 009 525 053, a ten kupiony 02D 525 053. Sprzedawca zapewniał, że dyfer jeździł w country (miał mocowania rurowe - poucinane). W internecie znalazłem, że kupiony dyfer pochodzi z Audi TT 1.8T, bądź T4 Syncro. Forumowicze pisali w tematach, że ważne żeby nie był z VR6. Co o tym sądzicie? Jechać mu go odwieźć?
Może jakiegoś Haldexa Ci wcisnął? No ale niby że jeździł w Country, lepiej dopytaj i dokładnie ustal o co chodzi
- Adalbert1702
- Użytkownik
Podpinam się pod temat,bo sam nie wiem jaki powinien być dyfer do Country...Udało mi się kupić za przysłowiowe grosze cały dyfer wraz z sprzęgłem Visco. Na obudowie sprzęgła są numery: 009 625 567 A. Na acutatorze natomiast widnieją numery: 009 525 544 B. Facet który chciał za to na pół litra twierdził że jest to wyciągnięte z Golfa Syncro. Dołączam kilka zdjęć.Może ktoś pozna od czego naprawdę to jest i czy bedzie pasowało do Country? Proszę też info gdzie szukać numerów całego dyfra.
- kret077744
- Forum Master
jak macie CBX na obudowie to jest 4cyl i nie bedzie zgrzytu. OD vr6 ma CSS. Ogólnie do mk2 most podejdzie każdy od golfa mk3 syncro, passata b3/b4 syncro byle żeby 4-cylindry...
używajcie szukajki
viewtopic.php?t=9972&start=154
używajcie szukajki
viewtopic.php?t=9972&start=154
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Adalbert1702
- Użytkownik
Po oczyszczeniu całości ukazały się w pełni numery dyfra (widoczne na zdjęciach) Jednak nic mi to nie mówi,bo jak wynika z poprzedniego postu nie pasują one do żadnego z podanych...
Czy któryś z kolegów jest w stanie podać mi czy od czego jest ten dyfer i czy pasuje do Country?
Czy po końcówce wielowypustu można zweryfikować do jakiego pojazdu będzie pasował ten dyfer?
Czy któryś z kolegów jest w stanie podać mi czy od czego jest ten dyfer i czy pasuje do Country?
Czy po końcówce wielowypustu można zweryfikować do jakiego pojazdu będzie pasował ten dyfer?
Toć 02D 525 053 to handex.k11h pisze: ↑czw mar 01, 2018 15:52Witam. Jako, że tylny dyferencjał zaczął stukać, postanowiłem kupić kolejny, a ten naprawić w przyszłości. Tylko, że ten kupiony trochę różni się wyglądem. Zamontowany w aucie ma numer: 009 525 053, a ten kupiony 02D 525 053. Sprzedawca zapewniał, że dyfer jeździł w country (miał mocowania rurowe - poucinane). W internecie znalazłem, że kupiony dyfer pochodzi z Audi TT 1.8T, bądź T4 Syncro. Forumowicze pisali w tematach, że ważne żeby nie był z VR6. Co o tym sądzicie? Jechać mu go odwieźć?
Da się przerobić napęd na Haldex ale syncro plus most handex to nie taka prosta zabawa. Całość na haldex już łatwiej ale trzeba skrzynie i kątową z haldexa.
- Adalbert1702
- Użytkownik
Pisałem już na fb ale ponawiam tutaj... Zamienię lub sprzedam tylny most do Golfa Syncro o symbolu V9 na dyfer o symbolu A0K.Stan idealny-jak pokazują zdjęcia.Rozmiar wałka pod sprzęgło visco pokazany na ostatnim zdjęciu.Do kompletu jest sprawdzony i sprawny acutator(elektryczno-podciśnieniowy włącznik blokady mostu na wstecznym) Dlaczego taka zamiana? Bo w swoim mam oryginał A0k i chciałbym mieć drugi taki sam,który przejdzie kapitalny remont i będzie wstawiony do mojego Country!