bardzo wysokie spalanie !!!!dlaczego???1.3nz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
w chemicznym albo w sklepie z lakierami dostaniesz czy tam narzędziami itp
silnik RP ma kody błyskowe jak już coś a nie złącze diagnostyczne
silnik RP ma kody błyskowe jak już coś a nie złącze diagnostyczne
passat b5 115KM AZM 2003r
szanowni Panowie ... mam golfa 2 1,6 z 88r i pali od8,5 do 11 l przy prendkosci 40 km/h a powyzej 100km/h 11l benz ale latem pojechałem do wrocka cały załadowany pasarzerami i lodówka i po wrocku malo jezdziłem to łacznie zrobiłem ok 120km a spalił 7,5 l gazu byłem zdziwilny takimi osiagami przy stałej predkosci jaka utrzymywalem 70-80km/h
- pancerniak665
- Użytkownik
no to pięknie cudownie. Tylko co to ma wspólnego z tym tematemszanowni Panowie ... mam golfa 2 1,6 z 88r i pali od8,5 do 11 l przy prendkosci 40 km/h a powyzej 100km/h 11l benz ale latem pojechałem do wrocka cały załadowany pasarzerami i lodówka i po wrocku malo jezdziłem to łacznie zrobiłem ok 120km a spalił 7,5 l gazu byłem zdziwilny takimi osiagami przy stałej predkosci jaka utrzymywalem 70-80km/h
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
przeczyściłem wczoraj tą przepustnice tą benzyna ekstrakcyjną ale efekt lepszej pracy silnika był widoczny tylko przez moment....i dalej jest to samo..
MILION SERC JEDNO BICIE VW GOLF II NA CAŁE ŻYCIE!!!!!
- pancerniak665
- Użytkownik
a patrzyłeś jakie przpustnica ma wychylenie na jałowym i potem jak pogazujesz?Czy wraca do tego samego punktu?
no tego nie sprawdzałem..
- pancerniak665
- Użytkownik
może jak przygazujesz nie wraca tak jak powinna.A obroty jak?
obroty skaczą strasznie i są niskie nawet czasami zgaśnie jak dojeżdżam do skrzyżowania włączajac sprzęgło...
- pancerniak665
- Użytkownik
Po pierwsze zobacz czy masz układ powietrza szczelny czyli:
obudowa filtra
rura-czy nie jest dziurawa
"grucha"ta na gaźniku a w szczególności jej styk z gaźnikiem chodzi mi o uszczelke-dla pewności zdejmij i zamiast uszczelki posmauj silikonem termicznym
zobacz czy przypadkiem nie masz dziurawej odmy a w szczególności kolanko bo najczęściej pada
jak odpalisz samochód to odepnij niebiesji czujnik na króćcu wody-obroty powinny się unormować.
Jeszcze jedno.Jak się silnik rozgrzeje to jakie masz obroty,w miarę ok czy za wysokie za niskie i czy falują
Może też być że wtryski ci leją.ch..j wie jaka na 100% może być przyczyna musisz działać krok po kroku
obudowa filtra
rura-czy nie jest dziurawa
"grucha"ta na gaźniku a w szczególności jej styk z gaźnikiem chodzi mi o uszczelke-dla pewności zdejmij i zamiast uszczelki posmauj silikonem termicznym
zobacz czy przypadkiem nie masz dziurawej odmy a w szczególności kolanko bo najczęściej pada
jak odpalisz samochód to odepnij niebiesji czujnik na króćcu wody-obroty powinny się unormować.
Jeszcze jedno.Jak się silnik rozgrzeje to jakie masz obroty,w miarę ok czy za wysokie za niskie i czy falują
Może też być że wtryski ci leją.ch..j wie jaka na 100% może być przyczyna musisz działać krok po kroku
możliwe jest to że wtryski leją bo strasznie dużo pali i jak więcej gazu daje to mi z tłumika paliwo wywala...
kolego czy masz układ wtryskowy taki jak ten czyli 1.3nz http://www.vwgolf.pl/porady/odma-w-golfie-mk2-13nz/" onclick="window.open(this.href);return false;
tak właśnie taki oznaczenie nz wielopunktowy wtrysk..
Kolego ja mam podobny układ w 1.8 PB(nie jak pisałem RP PRZEPRASZAM !!! )jest tam przepływomierz powietrza mechaniczny w zasadzie to on reguluje dawką paliwa na zasadzie uchylenia klapki pod wpływem podciśnienia wewnątrz ,bądź czujnik temperatury od ssania jest uszkodzony można to sprawdzić, poszukaj w necie schemat zasilania z podanymi napięciami czujników i przepływomierza (do 1.8 znalazłem)zwykły miernik za około35zł (omy,waty,itp)i pomierzyć ,u mnie był uszkodzony potencjometr w przepływomierzu powietrza (na paliwie poniżej 800obrotów nie dostawał paliwa i gasł) dało się wyczyścić i ustawić ale to zrobił mi elektronik ,zresztą u siostry w 1.8NZ było prawie to samo tyle że musiała wymienić czujnik temperatury od tak zwanego ssania bo palił podobnie do twojego(2.0 przy nim był oszczędny) ,a przepływke i tak musi wymienić bo ścieżki są już tam wytarte (używana około 350zł).JA NAPISAŁEM CO BYŁO W NASZYCH,może to Ci trochę pomoże
- pancerniak665
- Użytkownik
slanet,
myślałem że znam wszystkie oznaczenia silników w vw ale o takim pierwsze słyszezresztą u siostry w 1.8NZ