mkII gti PF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
mkII gti PF
mam problem ze swoim gti na wolnych chodzi równo ale po dodaniu gazu przerywa aż dostanie wysokich obrotów i podczas jazdy jak jade np 1500tys.obrotów i wciskam do dechy to też nim tak szkubie co to może być???
- Paweł Marek
- V.I.P.
mkII gti PF
Typ silnika podaj kolego, nic nie wiadomo czy masz wtrysk mechaniczny czy elektroniczny. Na tym etapie można napisać że silnik wymaga troski, może świece, kable kable zapłonowe , może regulacja zapłonu albo 10 innych rzeczy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mkII gti PF
Paweł Marek, PF to elektroniczny wtrysk
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
mkII gti PF
u mnie w PF nie ma sondy. LPG masz? może przepływomierz zacina się?
Ostatnio zmieniony pt sie 02, 2013 19:29 przez Zahar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mkII gti PF
PF ma sade wiec jak nie ma to albo jakis mod albo PB
-
- Nowicjusz
mkII gti PF
silnik PF sąda jest ale już jest ok okazało sie że jeden zwierz przegryzł mi kabel od świecy a tak poza tym ma ktoś jakiś patent na odstraszenie kuny żeby nie wchodziła pod maskę???
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mkII gti PF
tak sa takie urzadzonka np kemo
https://www.google.pl/search?q=kemo+ods ... &gws_rd=cr" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.pl/search?q=kemo+ods ... &gws_rd=cr" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mkII gti PF
spox
-
- Nowicjusz
mkII gti PF
witam muszę odświeżyć temat bo problem powrócił nie wiem co jest grane, świece wymienione NGK, kopułka nowa beru, palec nowy bery i było ok, aż uciecha jechać, ale auto postało parę dni i znowu to samo na zimnym masakra jak sie zagrzał troche lepiej, ale zauważyłem, że jeden kabel na świece wchodzi trochę luzniej, czy to może byc przyczyna uszkodzeniem swiecy??? bo wymieniłem ten kabel i dalej to samo jak kiedys szarpie na niskich obrotach????
- Paweł Marek
- V.I.P.
mkII gti PF
Luz świadczy o niepewnym połączeniu kabla ze świecą, są dwa systemy kabli fajka nakładana na gwintowaną końcówke świecy albo najpierw na świece się nakręca baryłkę i na to fajkę. Obejrzyj to i zmień co potrzeba bo na odległość się tego nie oceni.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
mkII gti PF
ok wiem ale chodzi mi czy z tego luzu mogła paść nowa swieca? bo wymieniłem swiece ,palec i kopułke i było OK jakieść 3tyg. i znowu przerywa na niskich obrotach podczas jazdy jak z niskich wdepniesz gaz to szarpie, a ten kabel luzny już wymieniłem i dalej to samo
-
- Nowicjusz