Golf 1.3 b+g pełny wtrysk problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Posiadam Golfa 2 z silnikiem 1.3 na pełnym wtrysku i mam taki problem. Auto nie pali na benzynie. Nie da się go praktycznie odpalić na benzynie. W trakcie jazdy kiedy przerzucę z gazu na benzynę silnik albo szarpie albo się dławi kiedy dodam więcej gazu. Odpada pompa paliwa, filtr paliwa, kopulka, kable, swiece ( nowe ) oraz wtryski ( podłączałem już chyba z 5 innych i to samo. Sprawdzałem i wtryski zamiast robić mgiełkę to plują paliwem ( dzialo sie tak z każdymi ) Na gazie tych problemów nie ma. Chcialbym prosić o pomoc w rozwiazaniu problemu gdyż sam już nie wiem co się dzieje. Z góry dziękuję.
W moim NZ czujniki temp były uwalone, za bogata mieszanka, lał jak głupi
-
- Nowicjusz
Pompa paliwa dobra, sprawdzałem ciśnienie. Czujniki wymienione i to samo
spróbuj zewrzeć/wypiąć kable od tych czujników i patrz jak się auto zachowuje, jak nie to możliwe że komp do podmiany bo zgłupiał. Zwarty powinien dać mega ubogą mieszankę - ciepły silnik powinien chodzić super, wypięty zalewać, możliwe że ciągłość kabli od czujnika jest zakłócona albo zaśniedziała - im większy opór na czujniku tym bardziej leje wachy
-
- Nowicjusz
Temat do zamknięcia. Przyczyną był wadliwy komputer. Dzięki wszystkim za pomoc
- bambel15
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
...mam dokładnie taki sam problem..
czy wystarczyło podpięcie nowego komputera, czy trzeba go później jakoś ustawiać, stroić.. ? jak to jest z wymianą ?
czy wystarczyło podpięcie nowego komputera, czy trzeba go później jakoś ustawiać, stroić.. ? jak to jest z wymianą ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie trzeba, trzeba tylko dokładnie sprawdzić czy oba kable masowe są dobrze zmasowane jeden do silnika drugi do budy, awaria jednego z tych kabli to najczęstsza przyczyna uszkodzenia sterownika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.