Brak wolnyhch obrotów golf2 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich użytkowników dawno nie pisałem bo mój golf chodził b.dobrze lecz od wczoraj wogóle nie trzyma wolnych obrotów na benzynie nie zależnie czy silnik jest zimny czy rozgrzany. w golfie mam silnik 1.6 benzyna gaz gaźnik pierburg 2ee oznaczenie silnikaPN. Auto na gazie jeździ dobrze i trzyma obroty natomiast problem zaczyna się gdy przełącze go na benzyne,gdy zrzucam go na luz nagle gaśnie. Bardzo proszę o pomoc co jest przyczyną i gdzie dana część się znajduje bo patrzyłem książke ale tam nic o tym po ludzku nie pisze.Gorąco pozdrawiam i z góry dziekuje
pewnie nastawnik wolnych obrotów, to białe po prawej stronie. http://obrazki.elektroda.net/100_1289337366.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
oj nie mam, ale na allegro są regenerowane, ale przed tym sprawdź jeszcze wężyki podciśnieniowe i podstawę gaźnika i przewód idący od kolektora do serwa hamulcowego.
wężyki patrzyłem ok ale tą podstawe jeszcze sprawdze jeżeli była by dobra to oprócz siłownika coś może jeszcze być
jeszcze możliwy jest potencjometr przepustnicy, Musisz sobie na necie poczytać jak go sprawdzić nawet tu na forum będzie
Sprawdź przede wszystkim czy nie ma lewego powietrza, puść go niech chodzi na wolnych na gazie i pryskaj np.plakiem po łączeniach na całym obwodzie dolotu. Oczywiście uważaj na kable wysokiego napięcia bo możesz sobie sprawić pożar. Jak nie będzie żadnej zmiany w pracy silnika to lewe wykluczamy.
W tym gaźniku nie ma czasem czegoś typu elektrozawór wolnych obrotów ? Jeśli by było to ten element bym podejrzewał w drugiej kolejności.
W tym gaźniku nie ma czasem czegoś typu elektrozawór wolnych obrotów ? Jeśli by było to ten element bym podejrzewał w drugiej kolejności.
Ja tez mam taki sam problem, na lpg cyka a na benzynie wrzuce luz i gasnie, a gdy uda sie zeby nie zgasl silnik nie rowno pracuje tak jakby sie dlawil i wracal do normalnosci i tak wkolko. Raczej wina nastawnika to nie jest bo gdyby on byl walniety to by sie obroty zwieszaly i sam gazowal,mialem z tym nastawnikiem juz pewna przygode i objawy zupelnie inne niz u mnie czy u kolegi tym samym problemem...
ja miałem nastawnik walnięty to nie trzymał wolnych obrotów, gasł, telepało nim, wymieniłem i jak ręką odjął
Re: Brak wolnyhch obrotów golf2 1.6
Witam, u mnie jest taki problem. Mianowicie miałem wypiętą wtykę, którą wpina się z lewej strony gaźnika. Jak jest wpięta, to obroty spadają, zaczyna telepać motorem. Natomiast gdy ją odłączę, to silnik pracuje równo. Za co odpowiada to urządzenie?
- etz_prorider
- Mały gagatek
Napisz może jaki masz silnik, czy z gazem i jak zasilany? wtrysk czy gaźnik?
Re: Brak wolnyhch obrotów golf2 1.6
Silnik 1.6, pierburg 2EE, zasilanie lpgetz_prorider pisze:Napisz może jaki masz silnik, czy z gazem i jak zasilany? wtrysk czy gaźnik?