Witam mam problem jak zimny odpali na ciepły nie chce.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Mam problem z vw golf II 1.3 benzyna, gdy samochód postoi cala noc odpali bez problemu, a gdy przejadę 10km i samochód się nagrzeje, zgasze go i pozniej ni cholery nie odpali. A na popycha wystarczy tylko raz przełamać i pali.
Proszę o pomoc!
Mam problem z vw golf II 1.3 benzyna, gdy samochód postoi cala noc odpali bez problemu, a gdy przejadę 10km i samochód się nagrzeje, zgasze go i pozniej ni cholery nie odpali. A na popycha wystarczy tylko raz przełamać i pali.
Proszę o pomoc!
Miałam to samo. Wystarczyło wymienić niebieski czujnik temperatury
Odgrzebię temat. Czy tylko u mnie niebieski czujnik pada po ok. 3 miesiącach? Padł fabryczny, Topran i Meyle wytrzymały jakiś czas, potem zaczął ciężko odpalać na ciepłym. Teraz odpala tylko na zimno albo po odłączeniu czujnika. Mogę jeszcze kupić HELLA, ale trochę szkoda wyrzucić 6 dych żeby się znowu popsuło
Re: Witam mam problem jak zimny odpali na ciepły nie chce.
.Najpewniejsze to w ASO,wydałem 115 zł,i jeżdżę już półtora roku.Kupując zamiennik płacisz kilka razy.
Może kiedyś się szarpnę jak mnie będzie stać. Od paru dni grzecznie działa...
-
- Nowicjusz
A jak już jest temat co do odpalania na zimnym rozrusznikiem kreci i odpala ale na ciepłym ma problem żeby zakręcić a na pych bez problemu ma ktoś pomysł ?
Re: Witam mam problem jak zimny odpali na ciepły nie chce.
masz na myśli że rozrusznik nie kręci ?golf mk2 by kacper pisze:na ciepłym ma problem żeby zakręcić
-
- Nowicjusz
tak ale już chyba problem rozwiązany czyli stare aku i za słaby rozrusznik