wymieniłem pompke paliwa coś nie tak.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie. Nie mogłem znaleźć podobnego tematu.
Tak jak w temacie mam golfa 1.8 Rp 90ps problem jest następujący wymieniłem pompkę paliwa co prawda kupiłem używana ale miała być dobra i chyba jest . Włożyłem nowo kupiono w ten plastik samochód odpalił na benzynie wyjechałem się przejechać a tu noga do podłogi samochód się dusi nie ma tego kopyta jak kiedyś słabo się wkręca na obroty itp.
Pomyślałem ze może pompka daje słabe ciśnienie i do wtrysku jest podawana za mała dawka paliwa.
Proszę o poradę.
Pozdro.
Tak jak w temacie mam golfa 1.8 Rp 90ps problem jest następujący wymieniłem pompkę paliwa co prawda kupiłem używana ale miała być dobra i chyba jest . Włożyłem nowo kupiono w ten plastik samochód odpalił na benzynie wyjechałem się przejechać a tu noga do podłogi samochód się dusi nie ma tego kopyta jak kiedyś słabo się wkręca na obroty itp.
Pomyślałem ze może pompka daje słabe ciśnienie i do wtrysku jest podawana za mała dawka paliwa.
Proszę o poradę.
Pozdro.
Witam kolego, co się działo przedtem ze wymieniłeś pompkę? Jak dobrze pamiętam to golfy z tym silnikiem posiadają dwie pompki, jedna jest w zbiorniku, a druga na zewnątrz przy zbiorniku, jak sądzę to wymieniłeś tą przy zbiorniku pod autem. Sprawdź czy ta zbiorniku jest dobra i wymień filtr paliwa bo może być przytkany.
Wymieniłem ją ponieważ jeździłem na gazie i zapomniałem wlać benzyny.
Filtr paliwa został wymieniony na nowy ta pompka w bagażniku jest dobra nie trzeba jej wymieniać.
Filtr paliwa został wymieniony na nowy ta pompka w bagażniku jest dobra nie trzeba jej wymieniać.
Jeśli nie jeździłeś długo na benzynie to mógł się zastać wtrysk i teraz odpowiedniej dawki ci nie podaje. Najlepiej by było go wymienić na iny ale możesz go spróbować przeczyścić dolewając sirotka czyszczącego do paliwa i pojeździć na paliwie. I przypomniało mi się jeszcze że morze podawać jednocześnie paliwo i gaz. Żeby to sprawdzić zakręć butle z gazem i zobacz co się dzieje wtedy.
Sprawdziłem co się dzieje po zakręceniu gazu jest o dużo lepiej ale nadal samochód nie wkręca się konkretnie na obroty do 4.5 tyś jest w miarę Oki a po ledwo co idzie skazówka a czasami wcale. Co teraz mam zrobić z tym gazem?? Kupie jeszcze ten środek do paliwa gdzie go kupić i jaka mniej więcej jest jego cena?
Kupiłem ten srodek nic nie pomogło...
Samochód nadal ma ciężko wejsc na obroty od 2 tys do 4 jest dobrze a potem nic...
Samochód nadal ma ciężko wejsc na obroty od 2 tys do 4 jest dobrze a potem nic...
Trochę musisz pojeździć na paliwie żeby się polepszyło przynajmniej musisz wypalić paliwo do którego dolałeś ten środek.
No i tak właśnie zrobiłem. Ale wydaje mi się ze pompka podaje słabe ciśnienie i to jest tego przyczyną bo gdy odkręcam śrubę przy wtrysku to nie ma tam żadnego ciśnienia benzyny co o tym myślicie>>??
Z tego co ty piszesz to masz racie ze pompka podaje słabe ciśnienie. Przy odkręcaniu śruby powinno trysnąć paliwem. Pompka powinna wytwarzać w około 3 atmosfer. Można by podpiąć mamo metr na wąż żeby stwierdzić jakie ciśnienie wytwarza pompa. Ale raczej to pompka.