mocowanie alternatora po usunieciu klimy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Domier
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
silnik 1.8 gx - usunalem klimatyzacje przez co alternator nie jest w linii z kolami pasowymi. Mam alternator prawie nowke po regeneracji i nie chcialbym go zmieniac tak wiec pytanie czy mozna zmienic rolke alternatora na bardziej wysunieta czy moze wystarczy zmienic mocowanie alternatora do bloku?
nie wiem czy to jakaś różnica, ale w moim dieslu altek jest taki sam jak w wersji bez klimy, i wystarczy mu zmienić mocowanie oraz założyć mniejszy pasek i będzie bez problemu hulać. Poszukaj mocowanie z wersji bez klimy, to powinno podejść
- Domier
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wywalilem cala lape od klimy i zostalo mi takie mocowanie
alternator nadal jest zamontowany zbyt gleboko w strone skrzyni i paski nadal nie sa w linii...
potrzebny jest inny alternator a jezeli tak to jaki? Chyba ze mozna to inaczej obejsc
alternator nadal jest zamontowany zbyt gleboko w strone skrzyni i paski nadal nie sa w linii...
potrzebny jest inny alternator a jezeli tak to jaki? Chyba ze mozna to inaczej obejsc
- Domier
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nikt nie wie czy jest jakas opcja zeby zostal alternator? moze byla roznica w rolkach?
z tego co pamiętam to koła pasowe mają różne odsadzenia od obudowy alternatora może wystarczy zmiana koła pasowego,ale w błąd nie chcę wprowadzić
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Musisz zmienić koło pasowe. Jak będziesz gdzieś ze szrotu wyciągał, to patrz, do jakiego altka, czy do Boscha, czy Valeo - musi być taki sam, jak twój altek.