Nie zapala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie zapala
Witam,dzisiejszego dnia mój golf się zbuntował,wyszedłem włożyłem aku i nie zapala,co pierwsze do wymiany?
Obstawiam na świece bo pierwszej młodości nie są( lekko nadtopione maja na czubku koło elektrod)
Przewody bo nie wiadomo kiedy były wymieniane,
Cewka zapłonowa( prawdopodobnie) nie ma iskry,
Kopułka
Coś jeszcze podpowiecie? Silnik 1.6 Pn
Obstawiam na świece bo pierwszej młodości nie są( lekko nadtopione maja na czubku koło elektrod)
Przewody bo nie wiadomo kiedy były wymieniane,
Cewka zapłonowa( prawdopodobnie) nie ma iskry,
Kopułka
Coś jeszcze podpowiecie? Silnik 1.6 Pn
Nie zapala
Moze opisz jakie warunki pogodowe byly dzis u Ciebie jak odpalales? Czy auto w ogole kreci czy nie?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Nie zapala
Całe auto to mogę sprzedać co najwyżej.stonefree pisze:Najlepiej całe auto . Sprawdzałes wogóle co działa a co nie?
Co do warunków,to jest lekka odwilż,temperatura plusowa ok 2 stopni,auto kręci normalnie,wcześniej też nie było z tym problemu,jednak po kręceniu i powrocie kluczykiem na pozycje startową coś przy gaźniku jakby chrobocze,ale później już nie.Sprawdziłem świece,przewody kopułkę.
Świece kwalifikują się do wymiany,przewody chyba też,jednak nie mam możliwości tego zrobienia bo nie dysponuje drugim samochodem żeby je kupić ( wcześniej chodził silnik normalnie ale było słychać lekkie chrobotanie w okolicy gaźnika).
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie zapala
Można sprawdzić iskrę, wykręć jedną świecę i przez kombinerki fajkę złap i dotykając do silnika zakręć rozrusznikiem. Jeżeli iskra jest a nie zagada, to sprawdź czy odpali podając tzw. samostart na przepustnicę, trzeba zdjąć dolot i psiknąć prosto do gaźnika.
- Barti_1994
- Nowicjusz
Nie zapala
Sprawdź czy paliwo dochodzi do gaźnika i iskrę na wszystkich świecach tak jak napisał stonefree. To podstawa.