Witam, jestem szczęśliwym nabywcą VW Golf II benzyna+lpg z 1992, aczkolwiek są w nim 2 problemy i nie wiem co z nimi zrobić:
1. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce na pozycję zapłonu kontrolka od oleju zapala się dosłownie na pół sekundy i gaśnie, nawet, gdy nie uruchamiam silnika.
2. Mam duży pobór prądu z akumulatora na postoju spowodowany tym, że, jeżeli przekręcę kluczyk na pozycję zapłonu, wtedy słyszę, że jakiś przekaźnik w sterowniku silnika, który się znajduje obok silniczka wycieraczek się załącza, po cofnięciu kluczyka na pozycję 0 przekaźnik ten nie rozłącza się. Rozłącza się dopiero wtedy, gdy zdejmę klemy z akumulatora. Silnik zapala i gaśnie prawidłowo.
Golf MK II 92 r. problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK II 92 r. problem
1. Zdejm kabel z czujnika ciśnienia oleju (nad filtrem oleju) i przyłóż do masy. Jeżeli kontrolka się zaświeci - czujnik do wymiany.
2. Weź miernik i zmierz, czy rzeczywiście jest nadmierny pobór prądu i jak duży on jest. Po dłuższym postoju (np. rano) odpala?
2. Weź miernik i zmierz, czy rzeczywiście jest nadmierny pobór prądu i jak duży on jest. Po dłuższym postoju (np. rano) odpala?
Re: Golf MK II 92 r. problem
1. Niedługo sprawdzę, przy następnej okazji.
2. Pobór od 0.7 do 0.8 A, po całej nocy zostawionej na klemach akumulator prawie całkowicie pada.
2. Pobór od 0.7 do 0.8 A, po całej nocy zostawionej na klemach akumulator prawie całkowicie pada.