Witam. Mam dość nietypowy problem i za bardzo nie potrafię nic wymyślić, szukałem na necie i nie znalazłem aby ktoś miał taki sam problem z tym silnikiem.
Problem ujawnił się gdy zrobiło się zimno i auto stoi cały dzień na dworze, czyli jak wracam z pracy. Gdy jadę do pracy auto stoi w garażu i problemu nie ma.
Ogólnie wszystko działa jak trzeba ale jak przejadę około 2km, czyli mniej więcej gdy wskazówka jest przy końcu białego pola. Nagle zaczyna przerywać, nie jedzie i gaśnie. Po odpaleniu ponownym jest wszystko dalej ok. Mam tak codziennie, mniej więcej w tym samym momencie.
Gdy jadę do pracy gdzie auto stało w garażu a nie na dworze, również problemu nie ma.
Komputer żadnych błędów nie wybłyskuje.
W czym może tkwić problem ?
1.8 RP W trakcie nagrzewania przerywa i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
1.8 RP W trakcie nagrzewania przerywa i gaśnie
zacznij od kabli kopulki swiec i sprawdz nieb czujnik
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 1.8 RP W trakcie nagrzewania przerywa i gaśnie
Problem jak zwykle okazał się być prozaiczny.. przekaźnik od pompy paliwa. Przerywał, trochę nabił, potem to zeszło z układu i gasł.. odpalenie ponowne znowu trochę nabił i jechał.