Problem z silnikiem golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich. Pisze na tym forum bo mam problem z autkiem jestem posiadaczem golfa 3 jakis czas temu(ok.miesiaca) przeprowadzana byla naprawa glowicy i wszystko bylo ok. Na dzien dzisiejszy jest problem z olejem jak autko jest zimne to swietnie chodzi ale jak sie rozgrzeje zaczyna sie problem z olejem. Nie moge jechac szybciej niz 70 km. i nie przekraczajac 2000 obrotow/min. poniewasz odrazu zaczyna piszczec i swiecie kontrola oleju no chyba ze przycisne auto do 3000 obrotow to jest ok przez pewien czas w golfie wymieniona olej i filtry oraz czujnik i nic to n ie dalo wiec prosze o jakies rady i chcial bym znalesc rozwiazanie tego problemu pozdrawiam
wszystko jest ok jak sie jedzie nie wiecej jak 70 km i nie przekracza 2000 obrotow
wszystko jest ok jak sie jedzie nie wiecej jak 70 km i nie przekracza 2000 obrotow
- Lukasz_mk2
- Forum Master
jak wymieniłeś już czujniki to sprawdź jeszcze ciśnienie oleju na poszczególnych cylindrach. Generalnie jak taki problem występuje to pierwsze co to należy szukać winy w czujniku oleju (jednym z dwóch), często zdarza się też że czujniki (nie oryginalne) są zepsute już na półce w sklepie. Napisz jeszcze jaki masz filtr oleju, u mnie kiedyś podobny problem występował gdy miałem filtr oleju filtrona, zmieniłem na filtr firmy mann i problem zniknął.
wszystko to oczywiście w przypadku gdy głowica została zrobiona poprawnie.
wszystko to oczywiście w przypadku gdy głowica została zrobiona poprawnie.
-
- Nowicjusz
Filter juz dwa razy wymienialem i czojniki sa orginalne z golfa a czy to moze byc cos z pompka oleju a jak moge sprawdzic cisnienie ?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
musisz jechać do jakiegoś warsztatu, generalnie większość warsztatów posiada do tego urządzenia
jedz sprawdzić ciśnienie oleju do mechanika, tylko pamiętaj by silnik był rozgrzany, u siebie miałem podobnie
-
- Nowicjusz
ok to jak sprawdze ten problem z cisnieniem ii bedzie do du... to jakie naprawy czekaja mnie ?
u mnie była wywalona panewka na wałku pośrednim napędzającym aparat zapłonowy i pompe oleju. Osobiście wymieniłem silnik, chociaż koszt naprawy wyniusł by z 200 zł
-
- Nowicjusz
witam zapomnialem napisac jeszcze jednej rzeczy jak sie jedzie golfem powyzej 3000obr./min. i przy 130km/h i wiecej szarpie silnikiem
pozdrawiam
pozdrawiam