Autko nie odpala Pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Autko nie odpala Pomocy
czyli podpiąć sie od tego kabla w cewke lub jeśli dobrze kumam to jeśli bedzie na nim napiecie to znaczy ze jakaś blokada załączona może być???
Autko nie odpala Pomocy
nie, tam gdzie masz bezpieczniki wszystkie, musisz sie pogimnastykować i zobaczyć od tylu tej skrzynki gdzie wchodza wszystkie przewody. Szukaj czarnego w białej wtyczce G1 i tam to będzie wtyk 4...sprawdź czy coś się może wypięło.
Autko nie odpala Pomocy
sprawdzilem wszystko jes ok wpięte i nie mam żadnego luzu na tym złączu i pojedyńczych kabelkach a w szczególności na tym czarnym
Autko nie odpala Pomocy
jak nie ma iskry to usterka jest gdzieś od skrzynki bezpieczników przez kabel aż do cewki. Jeśli wyeliminowałeś cewkę i skrzynkę i wtyczkę do cewki to może gdzieś przetarł się kabel.
innej drogi do cewki nie ma jak nie masz nigdzie podpiętego alarmu ani odcięcia pod cewkę.
innej drogi do cewki nie ma jak nie masz nigdzie podpiętego alarmu ani odcięcia pod cewkę.
Autko nie odpala Pomocy
zerkne jeszcze na przewody pomiedzy skrzynka a cewka ale to juz jutro a jak bedzie z nimi ok to ciągne go do jakiegos magika niech sobie czaruje
Autko nie odpala Pomocy
ok no po krótkiej rozmowie z mechanikiem który bujał sie z autem ponad pół dnia stwierdzil ze komputer odbiera zle sygnaly od czyjnika polożenia wału ( który na pewno jest dobry bo zakładał kilka sprawnych ) stwierdził ze walniety jest cały "moduł" sterujący pracą silnika. teraz czekam az to sprowadzi i wtedy zobaczymy czy bedzie wszystko ok.
po odebraniu autka dokładnie podam przyczynę wyżej wymienionych usterek i zjawisk zaistniałych w mojej paczce na czterech kółkach
po odebraniu autka dokładnie podam przyczynę wyżej wymienionych usterek i zjawisk zaistniałych w mojej paczce na czterech kółkach
Autko nie odpala Pomocy
Kiedyś miałem podobny problem gasł mi podczas jazdy i migała kontrolka od oleju! Co gorsza niechciał palić odrazy trzeba było odczekać jakiś czas to zapalił ale potem znowu gasł! wymieniłem mnustwo częsci i nic dalej to samo! Aż w końcu znajomy powiedział mi żebym wymienił czujnik położenia wału bo jak on świruje to odcina zapłon i wtedy nawet napięcie z cewki niepodaje!
Re: Autko nie odpala Pomocy
panowie właśnie wróciłem z autem od mechanika
na początku podejrzewali czujnik halla ale był ok
później caly komputer sterujący - podpięli po inne autko i było wszystko ok
okazało sie ze na wiązce przewodów w bardzo ciezko dostepnym i niewidocznym miejscu była przerwa w dwóch przewodach zrobili to działa
dziękuje wszystkim którzy próbowali mi pomóc jak tylko mogli. pozdrawiam
na początku podejrzewali czujnik halla ale był ok
później caly komputer sterujący - podpięli po inne autko i było wszystko ok
okazało sie ze na wiązce przewodów w bardzo ciezko dostepnym i niewidocznym miejscu była przerwa w dwóch przewodach zrobili to działa
dziękuje wszystkim którzy próbowali mi pomóc jak tylko mogli. pozdrawiam