Nie moze złapać temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
Wiatm mam golfa 3 gti 2.0 2e i mam problem ze nie moze złapac mi temperatury 90stopni wymnienilem termostat nie kupilem najtanszego i jest to samo a zeby złapal temperature to musze zatkac czymc chlodnice silnik mam nie dogrzany palimi duzo co moze byc jaka przyczyna
czujnik temp. albo termostat i nowe potrfia byc zwalone do ilu stopni dochodzi temp.??
- Boleczko21
- Mały gagatek
na 100% termostat, a na postoju idzie go dogrzać do 90stopni?
Był Peugeot 106 potem 1z a teraz jest AAM.
kup ori termostat
mój waria(n)t http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p5142628" onclick="window.open(this.href);return false;
miałem ten sam problem z tym samym silnikiem, najpierw wymienilem czujnik temperatury i dalej byl problem, potem termostat i problem ustal.
nowy termostat nie zawsze oznacza ze jest "sprawny". sprawdz czujnik temperatury miernikiem: opisy rezystajcji dla odpowiednich zakresow temperatur sa na forum, ale:
tego jest multum na forum.
nowy termostat nie zawsze oznacza ze jest "sprawny". sprawdz czujnik temperatury miernikiem: opisy rezystajcji dla odpowiednich zakresow temperatur sa na forum, ale:
tego jest multum na forum.
Ja mam to samo w 1.6 temperatura czasem dojdzie do 90 ale rzadko. Termostat 2 razy wymieniany i nic nie pomogło...
słyszałem że na 4 termostaty to jeden jest sprawny, ale czy to prawda to nie wiem? ja ostatnio wymieniłem na Valeo i jes git
Mi powiedziano że to wina przewodów do ogrzewania gazu. Podobno są za dużej średnicy.
coś mi tu nie pasi termostat zamyka obieg wody więc nawet gdybyś miał węże średnicy butelki po pepsi to i tak w końcu musiał by osiągnąć 90 stopni.
Re: Nie moze złapać temperatury
zaraz , rozumiem że wentylator ci się włącza na postoju .
a wskaźnik temperatury przy włączeniu wentylatora powinien być koło 90 stopni ?
jeśli tak nie jest to masz walnięty czujnik temperatury
a teraz jest już chłodniej więc nie będzie się tak grzał podczas jazdy
a wskaźnik temperatury przy włączeniu wentylatora powinien być koło 90 stopni ?
jeśli tak nie jest to masz walnięty czujnik temperatury
a teraz jest już chłodniej więc nie będzie się tak grzał podczas jazdy
- Paweł Marek
- V.I.P.
Boleczko21, to prawda z tymi termostatami bardzo cięzko dopaść sprawny. W ASO jest to samo - szajs o czym niedawno sam sie przekonałem wyrzucając ponad stówke w błoto. Metoda jest jedna: zmieniać na następny a jeśli nie chcesz w ciemno zmieniac to przed montażem sprawdx termostat w garnku z podgrzewanym olejem i termometrem: poczatek otwarcia 87 stopni koniec 102, skok chyba 7 ( albo 9 - nie pamiętam) mm.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.