Gasnie podczas jazdy na cieplym silniku ...brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a pozatym hjak by bylo male cisnienie to by go nie zalewalo podczas jazdy
witam znalazlem temat odnośnie czujnika halla wiec mam rowniez pytanie bo nigdzie nie moge znaleźć
gdzie w vw golfie Iv 2.0 2000rok 115km 85kw kod silnika apk gdzie jest ten czujnik halla?? (G40) i czujnik położenia wału <predkoscie walu silnika>(G28)? czesto zdarza sie ze auto rano zapalam a po chwili gasnie dopiero jak przygazuje jest ok a czasem gdy zwalniam lub puszczam z gazu rowniez gasnie. komp bledów nie pokazuje odnosnie tych czujników ale chcialem zapytac czy ktos ma moze jakies foto gdzie one sa bo nie moglem znalezc
i jeszcze jedno pytanko donosnie cewki bo moze to raczej jej wina ze czasem zaplon wypada znalazlem na alle*ro cewke beru i pisze ze pasuje do mojego modelu a na stronie intercarsu sa tez rozne cewki i pisze ze "cewka z modułem" a przy innej nic nie pisze
z gory dziekuje bardzo
gdzie w vw golfie Iv 2.0 2000rok 115km 85kw kod silnika apk gdzie jest ten czujnik halla?? (G40) i czujnik położenia wału <predkoscie walu silnika>(G28)? czesto zdarza sie ze auto rano zapalam a po chwili gasnie dopiero jak przygazuje jest ok a czasem gdy zwalniam lub puszczam z gazu rowniez gasnie. komp bledów nie pokazuje odnosnie tych czujników ale chcialem zapytac czy ktos ma moze jakies foto gdzie one sa bo nie moglem znalezc
i jeszcze jedno pytanko donosnie cewki bo moze to raczej jej wina ze czasem zaplon wypada znalazlem na alle*ro cewke beru i pisze ze pasuje do mojego modelu a na stronie intercarsu sa tez rozne cewki i pisze ze "cewka z modułem" a przy innej nic nie pisze
z gory dziekuje bardzo
kurde dalej nie moge poradzic sobie z tym golfem dalej staje podczas jazdy ...dzis przejechalem 7km i sie zalal patrzylem przeplywke normalnie sie otwiera itp.... jak zgasnie i po jakims czasie odpali przy czym chodzi jak jelcz to strasznie smierdzi nie spalonym paliwem i spalinami przy czym kopci na bialo potem obroty sie wyrownuja i mozna jechac dalej ... wymienilem sonde i niewiem teraz ? musze jechac na kompa
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kolego komp ci na 90 procent nie pomoże, dostałeś parę propozycji jak szukac usterki ale ty tylko skarżysz się a nie piszesz co zrobiłeś. Pisałeś o nieszczelności przy separatorze oleju - tym pod pokrywką na pokruwie - to musi być idealnie szczelne. Ni słowa czy sprawdziłes choćby regulator ciśnienia paliwa (czy niema benzyny węzyku z podciśnieniem do niego). TPS i przepływkę sprawdzisz voltomierzem nie komputerem - opisy sa na forum
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.