Witam Witam
pierwszy raz.. od 70 tysiecy... golfik mnie zawiódł.. rzucił palenie...
ostrzegał wczesniej dziwnym zapachem...ale jechal normalnie ;p wiec ze wzgledu na wiek.. stwierdzilem ze starosc rzadzi sie swoimi prawami
niestety po ostygnieciu... powiedzial.. dziekuję, nie palę... i zostawil mnie bez mozliwosci przemieszczania sie z prędkością powyzej 20km/h
po krótkich ogledzinach.. okazala sie moim oczom CEWKA ZAPŁONOWA.. lecz w stanie nie wskazujacym na fabryczny...co przedstawiam na zdjeciu
I oto pojawia sie pytanie.. gdyz majac za soba 8 lat jazdy VW ..nie spotkalem sie z tym zeby cewkę rozerwało... Czy to sie zdaza?? czy byc moze awaria cewki.. jest nastepstwem czegos innego??
Dzieki za konstruktywne wypowiedzi )
https://picasaweb.google.com/1121778823 ... 7314389570
AGG - Rozerwało cewke :P
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dosyć często padają cewki w tych silnikach.
Czasami zdarza sie że tak spektakularnie.
Wartało by sie zastanowić czy nie potrzeba wymienić z cewka przewodów , świec kopułki i palca.Te elementy czasami stawiają ze starości zbyt duzy opór co moze skutkować przegrzewaniem cewki.
Cewke polecam ori używaną.Chińczyki długo nie wytrzymują.
Czasami zdarza sie że tak spektakularnie.
Wartało by sie zastanowić czy nie potrzeba wymienić z cewka przewodów , świec kopułki i palca.Te elementy czasami stawiają ze starości zbyt duzy opór co moze skutkować przegrzewaniem cewki.
Cewke polecam ori używaną.Chińczyki długo nie wytrzymują.
J.B.S., Palec , kopułka świece maja 10 tysi .. kable troche wiecej
zobaczymy jak sie zachowa kolejna cewka jesli tez ja diabli wezma ...to bede głęboko zaniepokojony
zobaczymy jak sie zachowa kolejna cewka jesli tez ja diabli wezma ...to bede głęboko zaniepokojony
No widzisz jak nowe i w miarę firmowe to kup drugą i po problemie.
Tak jak Ci pisze nie kupuj chińczyka bo przeważnie długo nie wytrzymują.
Tak jak Ci pisze nie kupuj chińczyka bo przeważnie długo nie wytrzymują.