2e faluje przy odjeciu gazu smierdzi paliwem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z moim silnikiem, na wolnych smierdz i paliwem(dosc mocno), dodatkowo gdy puszczam gaz spada z obrotow, czasem gasnie, myslalem ze to brak sondy ale ostatnio zrobilem wydech i dalej to samo... dodatkowo wyczyscilem elektrozawor na obejsciu (wydaje mi soe ze bylo troszke lepiej) lecz to tez noe zakonczylo problemu, wiec prosze Was o pomoc, pozdr!
- Paweł Marek
- V.I.P.
zett93, zaczynaj od sprawdzenia regulatora ciśnienia paliwa, jeśli pękł będzie benzyna w jego weżyku podciśnieniowym, szczegóły są na forum, potem kontrola przepłu\yomiwrza i TPS, opisane wsio jest starczy zwykły miernik uniwersalny.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
regulator padł, już zmieniony, dodatkowo musiałem przełożyć całą listwę wtryskową, bo poprzednik tak mocował/wyjmował regularor, że trzymał on się tylko z jednej strony (dziwne, że tutaj nie ciekło), dodatkowo wymieniłem elektrozawór i na wolnych już tak nie wariuje, przepływka i tps pomierzone, jak najbardziej w normie i tutaj jeszcze jedno pytanie mam do Was. Ostatnio po zamontowaniu sondy (miałem ją ze swapem, wcześniej nie było) mam dziurę między 2-3tys. czy może to być przyczyną, że sonda już się do niczego nie nadaje?
Tak jak podejrzewałem, po odpieciu sondy silnik pracuje lepiej, gdy zamontuje nowa zdam relacje