kolego jesli nie ma tam listwy jak pisałem wczesniej to co tam jest?Gaznik monowtrysk i o takim własnie piszę.zdejmij przewód zasilania paliwa i sprawdz czy pompa bije non stop ,bo moze byc tak ze cisnienie ma 2 bary ale o odpaleniu spada poniżej wymaganego.imo objawia sie własnie taką usterką ze odpala i gasnie dokładnie.paliwa nic mu nie blokuje bo jak piszesz sam wypluwa z gaznikabioly05011 pisze:kolego pironet, o jakim gaźniku piszesz?
Odpala i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpala i gaśnie
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Odpala i gaśnie
Oświeć mnie jak to wygląda.Gaźnik to gaźnik a mono-wtrysk to coś zupełnie innego.pironet pisze:Gaznik monowtrysk i o takim własnie piszę
Skoro twierdzisz że paliwo dostaje to sprawdź czy iskra nie zanika,zdejmij przewód z któregoś cylindra wsadź świecę zapłonową i niech ktoś ci zapali auto a Ty obserwuj czy iskra jest przez cały czas w momencie rozruchu.
Odpala i gaśnie
dokładnie tak to wygląda ,potocznie zwany gaznik monowtrysk czyli jednopunkt jesli nie wiesz to przykro mi ale drażnisz mnie już kolego twoimi postami jak bys był mega znawcą i wszystko wiedzącym guru.Może ty mnie oświecisz jak kolega ma sprawdzić zanik iskry skoro auto odpala i w momencie rozruchu iska jest skoro auto odpala?krytykujesz innych nic nie wnosząc do problemu,byle coś napisać.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Odpala i gaśnie
Może odbierasz to jako krytykę ale zwróciłem jedynie uwagę że mylisz pojęcia.pironet pisze:krytykujesz innych nic nie wnosząc do problemu
W momencie gaśnięcia może iskra na świecy nie występować (takie trudne do zrozumienia?)pironet pisze: i w momencie rozruchu iska jest
Przepraszam już nic nie piszę.pironet pisze:byle coś napisać.
Odpala i gaśnie
wyjasnij więc czy jest to zwany potocznie gaznik monowtrysk czy nie?waski1 pisze:Może odbierasz to jako krytykę ale zwróciłem jedynie uwagę że mylisz pojęcia.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- VWGolf.pl Killer
Odpala i gaśnie
z immo tak właśnie jest ,odpala i gaśnie w czym masz problem by go przełączyć w tryb awaryjny ,jaki masz przycisk gazu?
co do ciśnienia pisałem by ścisnąć powrót do baku ,wtedy ciśnienie wzrośnie
co do ciśnienia pisałem by ścisnąć powrót do baku ,wtedy ciśnienie wzrośnie
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Odpala i gaśnie
mam gaz 2 generacji,przelancza się automatycznie po rozgrzaniu silnika,moze byc tak np ze ma 10 l beny w baku i nie chce odpalic? moze wlac mu z 25dl i sprobowac? był podłaczony do vaga i nie mazadnych bledow,immo nie jestt zblokowane,tak mechanik mowił,nie mam pojecia co to może byc;[
Odpala i gaśnie
przecież pisałeś że podaje paliwo.Zdejmij przewód zasilający i sprawdz czy ta pompka podaje faktycznie to paliwo.Zdejmij przewód i wsadz do butelki przekręć kluczyk i wszystko się powinno wyjaśnić .przecież to zajmie 3 minuty.Na gazniku,przepraszam monowtrysku powinna nawet być strzałka
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Odpala i gaśnie
byłem u mechanika,powymieniałcewke,kopułke,swiece idupa,podaje paliwo,pompa sprawna,iskra jest na kazdej swiecy ,odpala i gaśnie po 2 sek,tak jakby mu prad odcinało albo cos,podłaczył pod vaga i 0 błedów,czujniki sprawne,mechanik jeszcze sproboje podmienic aparat zapłonowy od innego i wiecej pomysłow nie ma,na gazie rowniez nie odpala bo probował bezpośrednio odpalic na gazie,mowił ze możliwe ze alarm blokuje albo cos,macie jakis pomysł? opadam z sił juz
Odpala i gaśnie
już ci każdy to mówił, że to immo blokuje, bo tak to działa, auto odpali i po 1-2 sekundach gaśnie, niech mechanik, lub bardziej wskazane elektryk instalację od immobilisera
Odpala i gaśnie
Jesli faktycznie paliwo podaje to na 100% imo.Dziwne jednak że objaw był taki że zaczynało skubać podczas jazdy.Ostatnio miałem takiego focusa też pompa była padnięta i odpalał i gasł,odpalał i gasł.Okazało się że pompa działała ostatkiem sił.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Odpala i gaśnie
a od czego moze sie immo zblokowac? sa jakies przyczyny? ja nie mam centralnego zamka i mam 1 kluczyk