VR6 cykanie - remont.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
VR6 cykanie - remont.
Witam. Posiadam Golfa 3 z vr6. Nie znam się na mechanice dobrze. Mam kilka do was pytań. Mój silnik 2.8 aaa vr6 ostatnio zaczął cykać, może nie za głośno ale takie cykanie przy wyższych obrotach nie za fajnie brzmi. Podejrzewam zawory. Raczej najprawdopodobnie było by to (ale nie traci mocy). Ktoś wie jaki jest tego koszt mnie-wiecej? A czy samo regulatory też mogą wydawać cykający dzwięk? Przy okazji co jeszcze robić przy takich wymianach jak silnik bedzie rozebrany? Oczywiście sam nie bede tego robić tylko lepiej komuś powiedzieć co się chce przy okazji wymienić żeby po np. 5 tyś km nie było trzeba znowu auta rozbierać. Jeśli coś nie jasno opisałem to sorry, ale jestem nowy, a porad co do vr6 mało w internecie, wszystkie na inny temat . Pozdrawiam.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
VR6 cykanie - remont.
Proponuje poszukać kogoś ogarniętego w tym silniku to po pierwsze.Przyczyn "Cykania" może być wiele od popuszczonej świecy , wywalonej uszczelki kolektora wydechowego , hydro-popychaczy.......... Co do wymiany samoregulatorów zaworowych nie musisz silnika demontować z auta i go całego rozbierać.Ktoś kumaty musi postawić diagnozę co do tego dźwięku.
-
- Nowicjusz
VR6 cykanie - remont.
Już sie dowiedziałem, dziś obróciło mi panewkę. Zrobiła się harmonia dźwięku. Teraz czy ktoś się orientuje, czy lepiej remont kapitalny czy drugi silnik? Co może wyjść taniej?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
VR6 cykanie - remont.
Co tanio to drogo.
Taniej raczej wyjdzie kupno silnika ale jest podstawowe pytanie w jakiej on będzie kondycji ?
Taniej raczej wyjdzie kupno silnika ale jest podstawowe pytanie w jakiej on będzie kondycji ?