2E problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4 Variant
- Silnik: AXR
2E problem
Witam wszystkich mam nastepujący problem ze swoim golfem a m.in po wymianie rozrzadu auto nie chcialo zapalic jak juz odpalilo to odrazu wskoczylo na 3 tys obrotów wiec zgasilem auto i potem juz mialem problem z odpaleniem jak juz odpali(a trzeba długo krecic) to chodzi na 3 cyl. po dodaniu gazu na max silnik sie dusi i lubi zgasnąc nie moze sie wkrecic wogule na obroty . Wiec rozebralem rozrząd myslalem ze przy wymianie pokrecilem cos ale wszystko bylo tak jak powinno wałek posredni ustawiony na znaku na kole pasowym . Wymienilem świece , palec , kopułke , podmieniałem przepływke , czujnik temp. i dalej to samo ale zauwazylem ze po dodaniu gazu cos strzela w kolektorze ssącym ps. benzyna dostała sie do oleju niewiem jakim cudem . Po wyciagneciu swiec 2 mam mokre i okopcone a 2 okopcone. Jesli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc.
2E problem
Zle ustawiłeś albo pomyliłeś kolejność zapłonu
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
2E problem
źle ustawilem na czym na wałku pośrednim? bo sam rozrząd sprawdzalem z 3 razy i jest idealnie ustawiony na znaki które robiłem a przed wymiana bylo ok.
2E problem
to ustaw tak jak schemat a nie na swoje znaki wykręć swiece tłok do góry na pierwszym mijjanie na wałkach na kopułce palec na pierwszym cyl.Normalnego schematu masz masę na google ale najpierw sprwdz czy nie pomieszałeś kabli na kopułce
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
2E problem
tak własnie zrobie zeby bylo na ori . Kabli nie podmienilem napewno bo sciagalem po jednym kablu i na nową kopułke , pokombinuje z tym rozrzadem jeszcze