Otóż mam problem ze swoim golfem,ktory polega na tym ,ze odpala jak mu się podoba. Problem zaczal się kiedy z trasy ok 100km wrocilem do domu i przez następne kilka dni samochod stal.Teraz przy probie odpalenia rozrusznik kreci jednak kiedy auto probuje odpalić strzela w wydech i na tym się konczy. Czasami dzieje się tak , że przekrece raz i samochod odpala jednak po zgaszeniu na nowo jest to samo... Dodam , ze swiece, kable wn sa nowe, iskra jest. Silnik 1.8 AAM
Znalazlem filmik z innym golfem, który podobnie nie chce odpalać : https://www.youtube.com/watch?v=NvN8-5ZvwjM
Odpala jak mu sie chce.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpala jak mu sie chce.
Miałem podobny problem, przyczyną było wujowej jakości paliwo, zatankowane na jakiejś przydrożnej stacji no name.
Odpala jak mu sie chce.
Sorki za odkopywanie tematu ale może ktoś będzie miał podobny problem. Szukalem,Szukalem i znalazłem problem w silniku okazało się ze stan głowicy był w opłakanym stanie jak i pierścienie. Swap na 1.8 abs zrobiony nawiasem mowiac abs i aam strasznie się roznia wiec lepiej mieć więcej części od abs niż sam silnik