Witam, zacznę od początku : Od jakiegoś czasu mój golf ma taki problem że tak jakby przycina np. jadę na piątym biegu za samochodem, chce zredukować na 4 bieg, zmienić na lewy pas i je wyprzedzić a auto zamula i dopiero po chwili jedzie-wrażenie tak jakby nie było paliwa. Szperałem trochę w necie i znalazłem temat o wężach ciśnieniowych żeby je posprawdzać, sprawdziłem i były odpięte.
Założyłem te wężyki ale też odkręciłem ten plastik gdzie są one podłączone żeby przeczyścić w środku i poskładałem.Od tego czasu golf nie wkręca się powyżej 3 tysięcy obrotów i słychać syczenie pod maską, to wziąłem i odpiąłem te wężyki ale dalej to samo. Czego to może być wina ? może jak odkręcałem ten plastik to coś no nie wiem...
objawy są przez 3/4 czasu użytkowania golfa, czasami wkręci się powyżej tych 3 tys obr.
VW golf III 1.4 - syczenie pod maską
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
VW golf III 1.4 - syczenie pod maską
Rozwiązane !!
jednak to nie było przez moje czyszczenie, tylko katalizator się obrócił i nie miały gdzie spaliny wędrować
jednak to nie było przez moje czyszczenie, tylko katalizator się obrócił i nie miały gdzie spaliny wędrować