Zalewa zimny silnik po uruchomieniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Zalewa zimny silnik po uruchomieniu
Pomoże ktoś? Chciałbym jeszcze wyeliminować winę sondy lambda. Napisze ktoś jak ją sprawdzić? Mam multimetr uniwersalny ale nie wiem jak go dokładnie ustawić żeby pomierzyć ją. W vag-comie pokazuje mi lambda factor 1 a w polskim vagu wartość 128 lub 255 chyba i płaski wykres. Da się jakoś Vagiem sprawdzić w silnik ABU czy sonda oscyluje? Sondę mam od roku założoną oryginalną ale ze szrotu używaną więc mogła paść.
-
- Ma gadane
Sondę możesz sprawdzić podpinając czerwony przewód miernika do czarnego sondy a czarny miernika do szarego sondy,nie odpinaj sondy od kostki, miernik ustawiasz na zakres 2V stałego, jeśli napięcie będzie skakało od mniej więcej 0,2 V do 0,8 to sonda jest ok.
Silnik nie chodzi na wszystkich garach bo go zalewa, gaz jest bardziej lotny dla tego daje radę go przepalić. Co do tej klapki w puszcze filtra to jest ona sterowana podciśnieniem, posprawdzaj drożność wężyków.
Silnik nie chodzi na wszystkich garach bo go zalewa, gaz jest bardziej lotny dla tego daje radę go przepalić. Co do tej klapki w puszcze filtra to jest ona sterowana podciśnieniem, posprawdzaj drożność wężyków.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A więc napiszę rozwiązanie mojego problemu. Sonda stała w jednym miejscu wiec ja wymieniłem na oryginał ze szrotu, ale tak naprawdę miałem uszkodzony wtrysk. Wymieniłem cały wtrysk kupiony na szrocie za 100zł. Auto odżyło i działa tak jak trzeba.
Maxis mam ten sam problem, udało się Tobie go rozwiązać?
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
-
- Ma gadane
A więc napiszę rozwiązanie mojego problemu. Sonda stała w jednym miejscu wiec ja wymieniłem na oryginał ze szrotu, ale tak naprawdę miałem uszkodzony wtrysk. Wymieniłem cały wtrysk kupiony na szrocie za 100zł. Auto odżyło i działa tak jak trzeba.
Re: Zalewa zimny silnik po uruchomieniu
witam mam taki sam problem tylko ze ja mam golfa IV 1.8gti i identyko problemy co ty czujnik temperatury plynu wymieniony przepływomierz i sonda problem cały czas jest jak zimny