Silnik nie ma mocy i nie pracuje na wszystkich 'garach'
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z moim golfem 3 2.0 16v abf, silnik pracując na gazie chodzi normalnie, ma moc(wiadomo nie taką jaką powinien miec.. ) ale na benzynie nie dość, że mocy kompletnie brak to jeszcze nie pali na wszystkich garach i chodzi jak traktor( w sensie, że odgłos). Czy można mniej więcej stwierdzić o co może chodzić? Byłem już u dwóch mechaników i usłyszałem dwie inne wersje - jedna dotycząca rozregulowanego zapłonu, a druga niedziałających wtrysków paliwa? czy ktoś może w tym przypadku pomóc i może dookreślić o co chodzi? bo tak naprawdę nie wiem co dalej robić, a sama praca silnika jest mocnie irytująca...
Sprawdz cisnienie paliwa, moze pompa juz nie wydoli albo filtr paliwa przytkany. Sonda lambda tez moze powodowac takie zachowanie. Masz sekwencje?
Re: Silnik nie ma mocy i nie pracuje na wszystkich 'garach'
mam gaz chyba pierwszej generacji... lub drugiej, nie jestem co do tego pewienszymin89 pisze:Sprawdz cisnienie paliwa, moze pompa juz nie wydoli albo filtr paliwa przytkany. Sonda lambda tez moze powodowac takie zachowanie. Masz sekwencje?
twoja teza chyba się sprawdzi - długo czekałem i szukałem kolektora wydechowego, gdyż mój był dziurawy i za bardzo hałasował... ale do rzeczy... okazało się, że nie mam sondy lambda, w najbliższym tygodniu będę miał składany cały układ wydechowy no i zobaczymy jak silnik zareaguje na sondę ... opiszę sprawę gdy będzie gotowy golf i zobaczymy czy faktycznie zacznie na benzynie pracować 'normalnie'