Samochód Golf III 1.8 90 KM Benzyna/Gaz
Panowie mam problem do niedawna samochód palił od strzała. Od pół roku muszę kręcić rozrusznikiem około 10 sekund jak jest zimny. W lecie robiona głowica, nowe świece, rozrząd, kable, czujnik temperatury cieczy, nowa pompa paliwa, regenerowany parownik gazu(nowe membrany). Ładowanie 13,5V cały czas, akumulator kreci jak szalony. Samochód odpalam na benzynie. Dodam, że ów objaw powstał przed remontem silnika. Jakie macie jeszcze sugestie?
Słabo pali zimny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Słabo pali zimny
a przewody dobre kupiłeś? W lecie... kilka miesięcy mogą wytrzymać nowe jesli sa kiepskiej jakości. Jak ma iskrę ma odpalać od razu. Możliwe że coś z iskrą. Nie napisałeś czy cewkę zmieniałeś. Aku może kręcić ale iskra tak średnio się pojawiać. Ale auto też by chyba przy mocniejszym dodaniu gazu przerywało.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Słabo pali zimny
Sprawdz zaplon
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Słabo pali zimny
ZApłon mam przyśpieszony lekko odkąd mam instalację gazową, ale do tej pory palił normalnie
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Słabo pali zimny
ustaw max ma 6 stopni
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...