jak jest zimny odpali i zgaśnie i potem nie odala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
mam szybkie pytanie ponieważ jednak rozrzad jest przestawiony a nie moge odkrecic srub od rolki na wale i nie moge ustawic wałka aparatu zapłonowego czy mozna inaczej jakos to zrobic np zeby znak ot na wałku aparatu zgrywał sie w takim miejscu ze było by to widoczne bez zdejmowania obudowy paska rozrzadu
marcin241616, czekaj przecież na wałku co jest aparat nigdy nie widziałem znaku OT . rozrząd możesz poprawić luzując rolke na mimośrodzie i ustawiasz rozrząd , zadnej obudowy nie musisz odkrecac . wałkiem co jest aparat zbytnio się nie przejmujesz bo on napedza pompe oleju i aparat zapłonowy a zapłon możesz skorygować za pomocą aparatu zapłonowego . musi tylko palec rozdzielacz w aparacie być na pierwszym tłoku przy ustawianiu rozrządu reszte skorygujesz już za pomocą lampy do ustawiania zapłonu .
-
- Nowicjusz
Re: jak jest zimny odpali i zgaśnie i potem nie odala
witam ustawilem rozrząd tak jak powinien być zaplon ustawiomy na lampę i daleko to samo zmieniłem przelaźniki pod maską od instalacji lpg i nie ma poprawy a i komputer podmiemilem jeszcze
-
- Nowicjusz
wczoraj sprawdzalem kostkę od wtrysku i ma na niej 5v niecale czyli chyba trochę za mało i czy może być to spowodowane?
-
- Nowicjusz
witam problem rozwiązany . przepatrzyłem instaalacje i przewód brązowo biały od czujnika temperaturu cieczy brązowo biały bym połączony z przewodem od tps i przewodem od tps wtrysku iprzewodem idącym z okrąej wtyczki prxy samym silniku wszysttkie te 4 przewody były do siebie złączone co według mnie było błędem odlaczylem i podlaczlem tak jak chyba powinno był i pali ak trzeba i nie gasnie. wiezorem napisze jlak teraz jest podlaczone i powiecie c
ży napewno poprawnie zrobilem
ży napewno poprawnie zrobilem