gasnie na wolnych obrotach golf 3 2.0 8v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam, co moze byc przyczyna gasniecia silnika na wolnych obrotach ? niezaleznie czy na zimnym czy na cieplym. Gazu nie mam. Czy moze to byc wina krokowca ? Da sie cos sprawdzic na VAG'u ?
moje czerwone GTI :) - viewtopic.php?f=88&t=367271" onclick="window.open(this.href);return false;
- piotrek gti_abf
- Ma gadane
Też bym stawiał na krokowca. Trzeba by go umyć i wtedy zobaczyć co się będzie działo.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Najpierw sprawdź czy masz szczelny dolot. Zwłaszcza przy przepustnicy.
obecnie mam stozek + power rura i pojdzie do zyda bo mnie juz wk*****
moje czerwone GTI :) - viewtopic.php?f=88&t=367271" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jak najbardziej słusznie. A do vaga pewnie że podłącz, może akurat coś konkretnego się pokaże. Zespół nastawnik-przepustnica do tego silnika to droga sprawa więc trzeba najpierw wszystko inne wykluczyć.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Mam taki sam silnik i któregoś dnia straciłem wolne obroty. Powodem była zsunięta rura dolotowa przy przepustnicy. Warto od nieszczelności zacząć...
ok jutro go zvaguje. a co do rury dolotej a przepustnicy to mozliwe. dzisiaj rozrusznik reanimowalem i silnikiem ruszalem we wszystkie strony zeby go spowrotem wlozyc. a noz... jutro sprawdze
a co do krokowca da sie go jakos wyczyscic czy cos ??
a co do krokowca da sie go jakos wyczyscic czy cos ??
aha i co najwazniejsze od tego czasu silnik jakis mulowaty jest wogole sie tak nie zbiera jak wczesniej czy to tez ma cos z tym wspolnego ?
lewe powietrze bądź jakaś awaria przepływomierza wg mnie. Może po prostu na kablu coś zaśniedziało przepływomierza i podaje debilne wartości.
krokowca w ady nie ma tylko w przepustnicy jest coś na jego wzór i raczej się nie psuje. Sam mam problem z falującymi obrotami i zaczynam od przepływki. Tylko u mnie wiązka dorabiana i żadna przepływka nie pomaga - na każdej błąd na vagu. Będę naprawiać to u elektryka. 2.0 AGG. Lewego się pozbyłem na 95%
problemów odpowiadających za falujące obroty może być dużo. Wypadało by jeszcze zainteresować się lewym przy filtrze spalin (niebieski zawór czy coś) lewym z odmy, brudną przepustnicą, prezekaźnikiem nr 30
krokowca w ady nie ma tylko w przepustnicy jest coś na jego wzór i raczej się nie psuje. Sam mam problem z falującymi obrotami i zaczynam od przepływki. Tylko u mnie wiązka dorabiana i żadna przepływka nie pomaga - na każdej błąd na vagu. Będę naprawiać to u elektryka. 2.0 AGG. Lewego się pozbyłem na 95%
problemów odpowiadających za falujące obroty może być dużo. Wypadało by jeszcze zainteresować się lewym przy filtrze spalin (niebieski zawór czy coś) lewym z odmy, brudną przepustnicą, prezekaźnikiem nr 30
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD