mam taki problem w swoim vento:
zakupiłem licznik z ibizyII GTi z kontrolką rezerwy i świateł
i po założeniu licznika co odpalenie auta to mam inny stan benzyny na liczniku . moje pytanie czy musze załozyć pływak od ibizy ?? czy może mój jest wytarty ??
[mk3]licznik a pływak w zbiorniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ventylek86
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- piotrek gti_abf
- Ma gadane
- Montrey1990
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.9TDi
- Silnik: ALH
- Kontakt:
[mk3]licznik a pływak w zbiorniku
Ha powiem tobie tak Ja kupilem golfa i tez mialem taki licznik ale z cordoby to jest to samo, gdy go kupilem to nie bylo paliwa zatankowalem za 100zl ladnie pokazalo mi 1/2paliwa i ujechalem dosłownie 10km i juz skazowka lezala komornik juz swiecil zalałem go znowu za 50zl pokazalo mi 3/4paliwa i znowu ujechalem kawalek i to samo juz puzniej nie tankowalem dojechalem szczesliwie do domu i po paru dniach zalatwilem sobie licznik orginalny z golfa załozyłem i wszysto dziala do dzisiaj i mam spokuj podejzewam ze wina lezy wlasnie tak jak mowisz w tym czujniku w baku chyba musi byc od ibizy:) moze sie myle ale mialem to samo co ty.
MONTREY xD
- ventylek86
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk3]licznik a pływak w zbiorniku
tak . tyle że ja wsadzałem drugi kpl w zbiornik z nową pompą i w tym samym czasie zakładałem licznik od ibizy i wtedy zaczeły się takie cudapiotrek gti_abf pisze:A przed zmianą licznika dobrze wskazywało paliwo?