Przyczyna brania oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przyczyna brania oleju
mk 3, 1.8, 90koni
samochód z przebiegiem min. 415tyś km, w silniku po za wymianami uszczelek, najprawdopodobniej od nowości nic nie było robione. na chwile obecną zero wycieków.
dziennie robie robię nim od 150 do 200km, silnik jest włączony codziennie po 5-7h
czy tak długo chodzący silnik przy tak małych ilościach przejechanych km może być przyczyną brania oleju? na jakieś 10 tyś km dolewam 4 litry
samochód z przebiegiem min. 415tyś km, w silniku po za wymianami uszczelek, najprawdopodobniej od nowości nic nie było robione. na chwile obecną zero wycieków.
dziennie robie robię nim od 150 do 200km, silnik jest włączony codziennie po 5-7h
czy tak długo chodzący silnik przy tak małych ilościach przejechanych km może być przyczyną brania oleju? na jakieś 10 tyś km dolewam 4 litry
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przyczyna brania oleju
Po samym przebiegu 415tyś to już nie ma się co dziwić ale te silniki są wytrzymałe 1.6 już jest o wiele mniej wytrzymały.
Przyczyna brania oleju
Jeśli pobiera olej wina może by po stronie zużytych uszczelniaczy, a jeśli po wymianie dalej będzie brał to znaczy, że przyszedł czas na pierścienie ew panewki. Mój poprzedni ABS z 92 też miał nalatane ponad 400 tysi ale nie brał aż tyle litr wystarczał od wymiany do wymiany
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przyczyna brania oleju
Ale jak w razie czego ściągniesz głowicę to tylko odkręcasz miskę wyciągniesz jednego tłoka i będziesz widział w jakim stanie są pierścienie olejowe czy mają jeszcze jakieś noski czy już zdarte gładkie.I za jednym podejściem zrobisz dwie roboty.
- Mark_Funky
- Mały gagatek
Przyczyna brania oleju
jestem pewien że to uszczelniacze,ściągnięcie głowicy i wymiana...potem nowy olej i dalej bić kilometry
Przyczyna brania oleju
Nie no już zabawe z silnikiem odpuszcze, czekam aż go szlak trafi, tyle że tak czekam od roku od kąd piszczy mi czujnik ciśnienia oleju oraz dymi i doczekać sie nie moge, faktycznie silnik nie do zdarcia. Pół roku temu kupiłem drugiego mk3 i powoli doprowadzam go do konkretnego stanu
Przyczyna brania oleju
4 litry na 10k km. Jeżeli stać Cię na dolewki to jeździć i czekać dalej
Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;
- JonnyQuest
- Mały gagatek
Przyczyna brania oleju
Poszukaj na necie, gostek w passacie zrobił na tym silniku w gazie 1mil km
4l na 10k z takim przebiegiem to rewelacja, prawie nówka sztuka
4l na 10k z takim przebiegiem to rewelacja, prawie nówka sztuka
Wysłano z klapka KUBOTA z użyciem Tapczantalk
Przyczyna brania oleju
wychodzi coś koło 1litra oleju na 2.5k km. Nowe silniki biorą do 1litra na 1000km :v Panie, dotarł się dopiero
Przyczyna brania oleju
Nie. A jak chcesz zmniejszyć branie oleju to możesz zalać mu Agipa 5W50 lub Mobila 1 5W50. Nie wyleczy to silnika, ale zmniejszy branie oleju i znacznie wydłuży jego żywot. Szczególnie Agip z racji parametrów.seba900 pisze:czy tak długo chodzący silnik przy tak małych ilościach przejechanych km może być przyczyną brania oleju? na jakieś 10 tyś km dolewam 4 litry