Maks 140 km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Maks 140 km/h
Dlaczego nie chce pojechać samochód powyzej 140 km/h na benzynie. w silniku 1.8 AAM 75 koni przy przebiegu 300 km. Filtr oczywiscie wymieniony paliwowy.
Maks 140 km/h
ziabka89, sprawdz zapłon, rozrząd , bledy na komputerze, ciśnienie jakie jest na cieplym silniku może już widać oznaki niedomagania silnika?
Maks 140 km/h
Cisnienie i tak musze sprawdzić tylko czekam na manometr bo prawdopodobnie panewki mam do wymiany i szlif walu korbowego.
Maks 140 km/h
No i jestem. Kupiłem sobie miernik ciśnienia spręzania i zmierzyłem kompresje wykrecajac po kolei swiece.
Pomiar bez dodawania gazu był taki
1 cylinder - 8
2 cylinder - 8.5
3 cylinder - 7.5
4 cylinder 7.5
Pomiar z dodawaniem gazu tak do 5 tysiecy obrotów
1 cylinder - 11
2 cylinder - 12
3 cylinder - 11
4 cylinder - 11
Dodam ze jeszcze chcialem zobaczyc jakie jest przedmuch i z pierwszego cylindra odpiałem wzażnik od miernika i kazałem drugiej osobie zakrecić rozrusznikiem to zaczał pluć olejem takim w kolorze ciemno kremowym.
Pomiar bez dodawania gazu był taki
1 cylinder - 8
2 cylinder - 8.5
3 cylinder - 7.5
4 cylinder 7.5
Pomiar z dodawaniem gazu tak do 5 tysiecy obrotów
1 cylinder - 11
2 cylinder - 12
3 cylinder - 11
4 cylinder - 11
Dodam ze jeszcze chcialem zobaczyc jakie jest przedmuch i z pierwszego cylindra odpiałem wzażnik od miernika i kazałem drugiej osobie zakrecić rozrusznikiem to zaczał pluć olejem takim w kolorze ciemno kremowym.
Maks 140 km/h
Pomiar ciśnienia sprężania wykonuję się na ciepłym silniku z otwartą przepustnicą do końca.
Maks 140 km/h
Trzymasz aż odczytasz wynik i skończysz kręcić rozrusznikiem. Bez tego będzie zaniżać wynik.