Witam. Przy wymianie kopułki, palca przewodów i cewki zapłonowej byłem również u mechanika by ustawił mi zapłon.
Chodzi o silnik 1.6 AEE w którym trzeba niby ustawiając zapłon blokować obroty VAG'iem
Mechanik tego nie zrobił tylko ustawił zapłon wg swojego doświadczenia lampą stroboskopową.
Auto jest teraz zrywne jak nigdy, nigdy się tak nie zbierało jak teraz, odpala normalnie, nie szarpie nie stuka ale niestety czuć dość znacząco niespaloną benzynę z tłumika.
Pytanie:
Zapach niespalonej benzyny z tłumika sugeruje za wczesny czy za późny zapłon??
Proszę o poradę.
Zapłon a zapach niespalonej benzyny z tłumika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Music is the only thing that keeps me going when nothing else can.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Najprawdopodobniej ani jedno ani drugie.
Podawana jest duża ilość paliwa ale w granicach palności - sprawdzeniu podlegają czujniki temperatury i przepływomierz.
Podawana jest duża ilość paliwa ale w granicach palności - sprawdzeniu podlegają czujniki temperatury i przepływomierz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
w AEE nie ma przepływomierza.oldstaszek pisze:sprawdzeniu podlegają czujniki temperatury i przepływomierz
Pytanie:
Czy jak sobie zrobie znak na aparacie zapłonowym rysikiem, i przekręce aparat o 1 mm wg tego znaku czy to zmieni coś?? (kąt) czy trzeba więcej nim przekręcić by wnieść jakieś znaczące zmiany, powiedzmy o 3 mm na przykład??
Music is the only thing that keeps me going when nothing else can.