Witam wszystkich użytkowników forum
Posiadam golfa 3 z silnikiem AAM o pojemności 1.8l z automatyczną skrzynią biegów.
Mój problem polega na tym że gdy silnik jest zimny auto przerywa, dusi się, gaśnie, ale na rozgrzanym silniku problem znika.
W samochodzie zostało wymienione lub sprawdzone następujące elementy:
-Sprawdzone ścieżki potencjometru przepustnicy TPS
-Wymienione świece zapłonowe
-Sprawdzony wtryskiwacz paliwa
-wymieniony sterownik silnika
Gdy podłączałem VAG do golfa był błąd nastawnika przepustnicy, po sprawdzeniu silnika krokowego okazało się że jest on sprawny technicznie Tzn: pracuje silniczek po podłączeniu napięcia.Problem zniknął, błąd już nie wyskakuje.
Problem polega na tym że silnik gdy jest zimny przerywa lub gaśnie
Proszę o rady, bo już nie wiem co sprawdzać, i co ewentualnie wymienić.
Golf 3 1.8 benzyna 93r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3 1.8 benzyna 93r
U mnie silniczek tez pracował, znaczy po podłączeniu pracy się wysuwa i wsuwal i myślałem ze wszystko jest ok ale po wymianie na nowy moje problemy zniknęły wiec widocznie ta jego praca była nie dokonca taka jak trzeba
Możesz spróbować jeszcze odpiac czujnik temperatury wody ten z 4 kabelkami z przodu silnika co wchodzi w obudowę termostatu. może podaje błędna informacje o temperaturze komputera i tu jest problem. Najlepiej sprawdź go miernikiem czy są właściwe wartości wraz ze wzrostem temperatury.
Możesz spróbować jeszcze odpiac czujnik temperatury wody ten z 4 kabelkami z przodu silnika co wchodzi w obudowę termostatu. może podaje błędna informacje o temperaturze komputera i tu jest problem. Najlepiej sprawdź go miernikiem czy są właściwe wartości wraz ze wzrostem temperatury.
-
- Nowicjusz
Golf 3 1.8 benzyna 93r
Witam
Czujnik temperatury wymieniłem na nowy, silnik krokowy podmieniony.Problem pozostał.
Co robić ??
Czujnik temperatury wymieniłem na nowy, silnik krokowy podmieniony.Problem pozostał.
Co robić ??