Golf 3 1.8 benzyna 93r

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

konrad.golf3
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 3 1.8 benzyna 93r

Post autor: konrad.golf3 » ndz lis 01, 2015 12:03

Witam wszystkich użytkowników forum
Posiadam golfa 3 z silnikiem AAM o pojemności 1.8l z automatyczną skrzynią biegów.
Mój problem polega na tym że gdy silnik jest zimny auto przerywa, dusi się, gaśnie, ale na rozgrzanym silniku problem znika.
W samochodzie zostało wymienione lub sprawdzone następujące elementy:
-Sprawdzone ścieżki potencjometru przepustnicy TPS
-Wymienione świece zapłonowe
-Sprawdzony wtryskiwacz paliwa
-wymieniony sterownik silnika
Gdy podłączałem VAG do golfa był błąd nastawnika przepustnicy, po sprawdzeniu silnika krokowego okazało się że jest on sprawny technicznie Tzn: pracuje silniczek po podłączeniu napięcia.Problem zniknął, błąd już nie wyskakuje.
Problem polega na tym że silnik gdy jest zimny przerywa lub gaśnie

Proszę o rady, bo już nie wiem co sprawdzać, i co ewentualnie wymienić.

aetius
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 3 1.8 benzyna 93r

Post autor: aetius » czw lis 05, 2015 09:53

U mnie silniczek tez pracował, znaczy po podłączeniu pracy się wysuwa i wsuwal i myślałem ze wszystko jest ok ale po wymianie na nowy moje problemy zniknęły wiec widocznie ta jego praca była nie dokonca taka jak trzeba ;)
Możesz spróbować jeszcze odpiac czujnik temperatury wody ten z 4 kabelkami z przodu silnika co wchodzi w obudowę termostatu. może podaje błędna informacje o temperaturze komputera i tu jest problem. Najlepiej sprawdź go miernikiem czy są właściwe wartości wraz ze wzrostem temperatury.

konrad.golf3
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 3 1.8 benzyna 93r

Post autor: konrad.golf3 » pt lis 13, 2015 10:28

Witam
Czujnik temperatury wymieniłem na nowy, silnik krokowy podmieniony.Problem pozostał.
Co robić ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”