jak jest zimny odpali i zgaśnie i potem nie odala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam Posiadam golfa 3 1.8 na monowtrysku i mam taki problem ze na bezynie jak i na gaziemi odpalam go rano to zapali ladnie pochodzo z 5sekund i zgaśnie a potem to już odpala się go z 15 minut i nie chce załapać aż wreszcie zalapuje nie na wszyatkie gary . jak jest ciepły to nie ma tegp prollemu . wymieniłem przewody świece kopulke aparat zaplonowy cewko modol czujnik temperatury sprawdzony zaplon i już nie mam pojęcia co to może byc . pomocy . siedzę czytam już każde forum i nic nie pasuje .na zaciąga trzeba go długo ciagac żeby odpalil
-
- Nowicjusz
a to jest 1992rok i nie wiemczy ma a w kluczyku jest tylko jakąś dioda bo to ze srodka ktoś wyciągnąć ten przycisk z kluczyka
Immo to nie dioda. To taka 'pestka' w kluczyku i antena na stacyjce, okrągła nakładka plastikowa na stacyjkę z dwoma przewodami.
-
- Nowicjusz
rozebralem kluczyk i jest tam ta zaroweczka i nic więcej
-
- Nowicjusz
jak wrócę z pracy to sprawdze ale to dlaczego na ciepłym odpala
Może to nie immo a czujnik położenia wału świruje. Nie pamiętam dokładnie jak jest w tym silniku, ale też na to wskazuje jak takie przygody się dzieją.
-
- Nowicjusz
chyba chodzi tobie o czujnik hala to zmieniłem na drugi cały aparat zaplonowy
Czujnik położenia wału korbowego w bloku silnika G28 bodajże, nie ten na aparacie zapłonowym. On jest chyba w bloku gdzieś w okolicach filtra oleju. Zajrzyj tam, na dwie śrubki przykręcany.
-
- Nowicjusz
a w jaki sposób sprawdzić miec jakieś napięcie czy opór
https://youtu.be/yYqhg9spjfU" onclick="window.open(this.href);return false;
Poszukaj dokładnych parametrów czujnika w googlach albo zgłębiaj forum, na 100% znajdziesz. Najlepszą opcją jest podmianka i sprawdzenie czy działa
Poszukaj dokładnych parametrów czujnika w googlach albo zgłębiaj forum, na 100% znajdziesz. Najlepszą opcją jest podmianka i sprawdzenie czy działa
marcin241616, w silniku 1.8 w golfie nie ma czujnika położenia wału , jest tylko hal i on zbiera informacje .
masz instalacje gazowa sprawdzałeś przekaźniki . śćiagnij obudowę wtrysku i patrz czy podczas uruchamiania działa wtrysk , co z pompa słychać ja przy przekręconym kluczyku. może przełącznik Bp na Lpg szwankuje
masz instalacje gazowa sprawdzałeś przekaźniki . śćiagnij obudowę wtrysku i patrz czy podczas uruchamiania działa wtrysk , co z pompa słychać ja przy przekręconym kluczyku. może przełącznik Bp na Lpg szwankuje
-
- Nowicjusz
pompą chodzi wczoraj jak odpalalem po dłuższym postoju odlaczalem elektrozawory od gazu i talk samo trzeba go dlugp męczyć żeby odpalil jak było cieplo odpalalem wmiare ok tylko jak odrazu dało mu się gazu to mało nie zgasło bo zaczely swirowac obroty musial sobie pochodzić i było ok