Odpala jak mu sie chce.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

klimek44
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpala jak mu sie chce.

Post autor: klimek44 » pn sty 11, 2016 15:11

Otóż mam problem ze swoim golfem,ktory polega na tym ,ze odpala jak mu się podoba. Problem zaczal się kiedy z trasy ok 100km wrocilem do domu i przez następne kilka dni samochod stal.Teraz przy probie odpalenia rozrusznik kreci jednak kiedy auto probuje odpalić strzela w wydech i na tym się konczy. Czasami dzieje się tak , że przekrece raz i samochod odpala jednak po zgaszeniu na nowo jest to samo... Dodam , ze swiece, kable wn sa nowe, iskra jest. Silnik 1.8 AAM

Znalazlem filmik z innym golfem, który podobnie nie chce odpalać : https://www.youtube.com/watch?v=NvN8-5ZvwjM

MarYano
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpala jak mu sie chce.

Post autor: MarYano » pn sty 11, 2016 15:34

Miałem podobny problem, przyczyną było wujowej jakości paliwo, zatankowane na jakiejś przydrożnej stacji no name.

klimek44
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpala jak mu sie chce.

Post autor: klimek44 » pn lut 01, 2016 14:19

Sorki za odkopywanie tematu ale może ktoś będzie miał podobny problem. Szukalem,Szukalem i znalazłem problem w silniku okazało się ze stan głowicy był w opłakanym stanie jak i pierścienie. Swap na 1.8 abs zrobiony nawiasem mowiac abs i aam strasznie się roznia wiec lepiej mieć więcej części od abs niż sam silnik :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”