2E brak iskry przy kręceniu rozrusznikiem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Ja_Sha_Taan
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: golf 3 cabrio 2.0gti 2E, passat b5 1.8t APU i roomster 1.4 tdi BNM
Kontakt:

2E brak iskry przy kręceniu rozrusznikiem

Post autor: Ja_Sha_Taan » pt lip 19, 2024 11:50

Panowie mam dziwny problem, samochód golf cabrio 3 GTI 2.0 silnik 2e.
Przyjechałem pod garaz z krótkiej przejażdżki, pod garazem zabrałem się za wymianę radia w samochodzie. Nie miałem plusa po stacyjce więc pociągnołem sobie z wtyczki od kostki stacyjki (może to ma jakieś znaczenie)
Po tym golf juz nie odpaił :crazy:
Sprawdziłem pompę, słychać ją i pompuje, na wszelki wypadek i tak kupiłem nową bo wydawało mi się że strumień był staby a ciśnienie miała 3bar.
Sprawdziłem iskrę i brak przy kręceniu rozrusznikiem, podmieniłem cewkę na sprawną, to samo.
No więc hall, wyjąłem aparat zapłonowy przyłożyłem go do masy i kręciłem ręcznie, iskra jest ale jak kręcę rozrusznikiem to jej nie ma :banghead:

Znam się troche na tym ale tutaj poległem, ktoś pomoże?

Dodam ze samochód to cabrio z 96 więc ma immo, ale zrobiłem swap na 2E z 92 roku wiec sterownik już bez immo, jeżdziłem tak juz dwa lata więc wszystko działało, ciągnołem jednak kabel do radia i może coś poruszyłem.

Update: przemierzyłem wtyczkę do cewki 3 pinową i przy kręceniu rozrusznikiem próbnik nie mruga, czyli nie dostaje informacji o tym że ma puścić iskrę. Gdy ręcznie kręcę aparatem to iskra jest 🤔

Ja_Sha_Taan
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: golf 3 cabrio 2.0gti 2E, passat b5 1.8t APU i roomster 1.4 tdi BNM
Kontakt:

Re: 2E brak iskry przy kręceniu rozrusznikiem

Post autor: Ja_Sha_Taan » sob lip 20, 2024 17:12

Usterka zrobiona, coś nie łączyło przy kostce stacyjki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”