Falowanie obrotów podczas krecenia kierownicą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Jak w temacie mam male falowanie obrotów tylko podczas kręcenia kiera na postoju czy to normalne proszę o jakąś podpowiedz Bora 1,6 16v + gaz 2003.
Moim zdaniem to normalne, podczas kręcenia na postoju i obrotach jałowych obciążasz pompe wspomagania i co za tym idzie silnik, dlatego obroty falują.
-
- Mały gagatek
na zimnym silniku tego niema przypuszczam ze po dluzszej jezdzie w miescie i mozliwe ze jak sie wiatrak wlaczyl to obroty skakaja
bo na zimnym chodzi na ssaniu
Wheel gap is like a vagina, the more fingers you get in the worse it is.
Biała kfatra http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=470612
Biała kfatra http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=470612
Dokładnie zimny silnik ma wyższe obroty i nie ma takiego spadku podczas kręcenia kierą. Na wolnych obrotach rozgrzanego silnika spadek jest większy i bardziej odczuwalny i zauważalny.
-
- Mały gagatek
ach z tymi obrotami kiedys mi falowaly pozniej zaczely padac cewki zaplonowe wiec je wymienilem popsikalem wtyczke od zaworu erg i byl spokoj.Dzis znow na goracym silniku falowaly oczywiscie wolne obroty wiec odpialem ta wtyczke od erg i nagle silnik zaczal pracowac tak jak powinien czy myslicie ze to wina erg ? oczywiscie blad wyskoczyl podpialem z powrotem wtyczke kontrolka zgasla i narazie jest ok prosze o jakas podpowiedz niestety nie moge podjechac na kompa poniewaz jestem poza polska i niemam jak
Wyjmij EGR i go przeczyść. Potem adaptacja i powinno byc ok. Jeżeli nie pomoże to albo zaslepienie lub wymiana.